Elektrik Faturasında Endüktif

Buyuk ve lux daırelerde artık trıfaze sayac kullanılıyor.
bende faklı birşey demedim diğer yorumlarıma bakarsanız göreceksiniz
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
9 kW üstü için kombi sayaç kullanma zorunluluğu var . Bu noktada reaktif ve kapasitif sarfiyatınız da ölçülmüş oluyor . Söylemiş olduğunuz şeylerin 5 ve 3 kW için olması mümkün değil . Neyse istediğinize inanmakta serbestsiniz. Memlekette demokrasi var.
ELEKTRİK PİYASASI MÜŞTERİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 25/9/2002 tarihli ve 24887 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinin 16 ncı maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Reaktif enerji miktarını ölçmek üzere gerekli ölçme düzeneği, ilgili mevzuata göre reaktif enerji tarifesi uygulanmayacak aboneler dışında kalan müşteriler tarafından tesis edilir. Bu müşterilerden, kurulu gücü 50 kVA’nın altında olanlar, çektikleri aktif enerji miktarının yüzde otuzüçünü aşan şekilde endüktif reaktif enerji tüketmeleri veya aktif enerji miktarının yüzde yirmisini aşan şekilde kapasitif reaktif enerji tüketmeleri halinde; kurulu gücü 50 kVA ve üstünde olanlar ise, çektikleri aktif enerji miktarının yüzde yirmisini aşan şekilde endüktif reaktif enerji tüketmeleri veya aktif enerji miktarının yüzde onbeşini aşan şekilde sisteme kapasitif reaktif enerji vermeleri halinde, reaktif enerji tüketim bedeli ödemekle yükümlüdür. Endüktif ve kapasitif enerji tüketimleri itibarıyla söz konusu sınırların ikisini birden aşan veya reaktif enerji ölçme düzeneğini kurma yükümlülüğü bulunmasına rağmen kurmayan ya da mevzuat hükümlerine uygun olarak kurmayan müşterilerin ödemeleri gereken reaktif enerji bedeline ilişkin usul ve esaslar Elektrik Piyasası Tarifeler Yönetmeliği ve ilgili tebliğleri çerçevesinde Kuruma sunulan tarife önerilerinde yer alır.”
siz 9 kw altı için tri faze sayaç kullanılmaz diyorsunuz
burada ise endüktif sınırlarından bahsediyor
bende diyorum ki 5ile 9 kw arasıda trifaze abonelik var
9kw üstüne çıkarsanız kombi sayaç yani aktif reantif ve kapasitif ölçer sayaç takılır ve hesaplanır
9 kw ve alti trifaze aboneliklere aktif sayaç takılır
 
Kardeşim sana laf anlatmaya ayıracak kadar bol vaktim yok , sen bildiğini yap bende bildiğimi . Allah kolaylıklar versin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,687
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst