Elektrik arizasi

as.yıldırım

Usta Üye
Katılım
14 Eki 2011
Mesajlar
1,287
Puanları
181
Arkadaslar merhaba

Bugun karsilastigim ve tam olarak cozumunu bulamadigim bir arizayi anlatip ,yorumlarinizi almak istiyorum.

Simdi q1 saltetinden k1 kontaktorune ,oradan bir jaka ve jaktan da rezistansa giden bir hat dusunun.ayni sistem ikinci bir hat icin de var.yani q2 k2 jak ve rezistans 2.

Q1 salteri surekli termik aciyordu.gidip kontrol ettim.sikilmamis baglantilar vardi sıktım.yine termik acti.q1 cikisi ile q2 cikisinin yerini degistirdim.acaba ariza hatta bi yerde mi diye ,yine q1 atti.q1 arizalidir diye dusundum q1 i degistirdim.yine atti.bu esnada k1 ve k2 nin asiri isindigini gordum ve onlari da degistirdim.

Su anda salter acmiyor ama akim degeri nominal 1.2 ve genelde o civarda cekmesine ragmen bazen 6 8 10 amperi goruyor yani tekrar ayni arizayla karsilasabilirim.gerilimlerde herhangi bir sorun yok 230vac var.

Bu arizanin nedeni ne olabilir ? Dedigim gibi su an icin cozuldu gibi duruyor ama pek de guveilir degil cekilen akimlar acisindan.

Yorumlarinizi bekliyorum.

Saygilarimla
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Tms nin bagli oldugu alici, sadece rezistans mi hocam?..jak dediginiz sey nedir tam olarak onuda aciklayabilirseniz daha iyi yorumlar gelebilir.
 
Sadece rezistans hocam.jak dedigim ekipman ise ; pano cikisi ile makina arasinda kullanilan bir konnector.disi ve erkek konnektorlerin birbirine takilmasi ile monte ediliyor.panonun icinde disi hak var.panonun dis kapaginda ise erkek jak var.kafanizi karistirmasin hocam klemens gorevi goren bir konnektor.klemesten daha pratik oldugu icin tercih ediliyor
 
Simdi devre uzerindeki tek alici rezistans.kontaktor bobini ma seviyelerinde bir akim ceker..kontaktorleri ve tms leri de degistirmissnz..tms nin yuksek akim cekmesini sebep olan tek sey rezistans gozukuyor..tabi rezistans niye nominalden farkli bir akim ceksin o da muamma..arizali olsa en fazla isitmaz,trifaze olsa notr baglanmamis olsa yildiz noktasi bozulur ve en fazla calismaz..bence de garipmis fakat tek neden rezistans gibi gorunuyor hocam.
 
Hocam rezistan olsaydi,q1 ile q2 yi yer degistirdigimde q2 nin atmasi gerekirdi.yine q1 atti ,ondan dolayi kafam karisti
 
Him q1 ve q2 yi de yer degistirdiyseniz o zaman dediginiz gibi q2 atardi..siz herseyi denemissiniz zaten hocam bizden ne istiyosunuz?:)))
 
Rezistans omik bir yüktür gerilim arttiginda akim da artar buradan yol alabilirsin diye düşünüyorum termik attığına göre akım yüksek ya bir direnç sebep buna ya bir gerilim artması sebep ya da termik ayarinla ilgili bir sorun var
 
Termik degisti,daha once de dedigim gibi rezistans ile ilgili bir sorun olsaydi q1 ile q2 yi yer degistirdigimde q2 nin atmasi gerekirdi ama yine q1 atti
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst