Elektriğe mi Elektroniğe mi yönelsem? smm belgesi, yüksek lisans alanı vs.. Tecrübenize ihtiyacım var.

Bende öyle dedim arkadaşa vatanı soydunuz soğana severdiniz dedim ksksks. 90 puan merkezi atama ile alım geçerli. Onun haricinde ihtiyaca göre dönem dönem alım çıkartıyorlar. Orda mülakat vs diğer şartları da ekleyebiliyorlar. Yani işi yine kılıfına uyduruyorlar.
 
Ben daha bu yaz mezun oluyorum lakin sana nazicane fikrimi beyan edeyim. Öncelikle bir arkadaş elektroniği seçersen televizyon tamircisi oluyorsun demiş ama elektronik elektrik mesleğine göre hızla büyüyüş içerisinde. Örneğin bir elektrik mühendisi olarak Alçak Gerilim(AG), Orta Gerilim(OG), Yüksek Gerilim(YG) gibi işlerde uğraşabilirken elektronik bölümünün yurt dışı avantajları çok daha ileride. Tabi ki elektrik içinde yurt dışında çalışabilirsin fakat bir otomobil fabrikası olur, bir grafik kartı üretimi olur hepsinin aradığı elektronik mühendisleri oluyor. Öncelikle sevdiğin mesleği yapmalısın. 2 işi aynı anda öğrenmen mümkün değil zaten. 1 işte uzmanlaşacaksın ya elektrik ya da elektronik. Elektrik de içlerinde dallarına ayrılırken elektronikte de durum böyledir tabi bunu saygıdeğer ustalarımız daha iyi bilir. Çok konuştum fakat lafın kısası seveceğin bir mesleği yapmalısın ve bu seçim de senin elinde. Mesleği seçtim olur gider demekte tabi yok. Çalışacaksın, araştıracaksın, çabalayacaksın (en azından kendim öyle yapıyorum.)
 
2021 yılında mezun olmuş bir elektrik elektronik mühendisi olarak şunları söyleyebilirim ki maalesef ülkemizde iş bulma durumları çok kararsız. Her istediğin alanda iş bulamıyorsun. İstediğim işi bulacağım diye beklersen, hayatını bir şekilde idame ettirmen gerekiyor ve ne iş olsam yaparım başlarım durumuna düşebiliyorsun. Hayatın seni nerelere götüreceğini bilemezsin. O yüzden SMM belgesi sağlayan dersleri elini sağlam tutman için almak iyi olacaktır. Çünkü programlama, elektronik gibi dersleri eğitim platformlarından kendin de öğrenebilirsin.
Kendimden örnek vereyim. SMM belgesini sağlayan 4 dersi ve geri kalan kredimle kontrol ve otomasyon derslerini aldım. Otomasyon alanında işe başladım. Şu anda daha iyi bir maaş ve konfor sağladığı için SMM belgemin sayesinde iyi bir fabrikada Bakım mühendisliği yapıyorum. İleride ne olacağım bilinmez ama başka alanda çalışmayı düşünürsem internette her zaman elimin altında temel bilgiler var. Zaten okulda da temelin ötesine çok gidemiyorsun.
 
Son düzenleme:
Ne yap yap akademisyen ol. Hiç birşey olamazsan profesör olur sonrasında da danışmanlık yaparsın. Senin yaşında şimdiki aklım olsaydı bunu yapardım.
 
Ne yap yap akademisyen ol. Hiç birşey olamazsan profesör olur sonrasında da danışmanlık yaparsın. Senin yaşında şimdiki aklım olsaydı bunu yapardım.
Benim de üniversite de okuyan arkadaşlara tavsiyem bu yönde. Bir yakanızı yırtın gerekirse okulda kalın. Piyasa da adam gibi iş bulmak çok zor, kamuya girmek artık zorun zoru. En akıllıca iş akademisyen olmak. Şimdiki aklım olsa okulda eşekler gibi ders çalışırdım.
 
Akademisyen olmakta çok zor ! Bir tanıdığım çift anadal(Elektrik+MakineMühendisliği) yaptı, Elektrikten yüksek lisans yaptı. İş bulamadı ona da aynı tavsiyelerde bulundum. Başvurmadığım üniversite kalmadı abi dedi. Yüksek okullara da başvur dedim. Zor bela bir yüksekokula kapak attı. 4,5 yıl olmuştur. Şuan durumlar daha vahim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…