ELEKTRİK ŞALT MALZEMELERİ KULLANIM ÖMÜRLERİ HAKKINDA

Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
ARKADAŞLAR MERHABA ELEKTRİK ŞALT MALZEMELERİ-TRAFOLAR-JENERATÖRLER W.S. BUNLARLA İLGİLİ OLARAK GENEL BİR KULLANIM ÖMÜRLERİ HAKKINDA ORTALAMA OLARAK ( ÖRNEĞİN : X YIL - Y SAAT VEYA Z KADAR AÇMA KAPAMA ŞEKLİNDE ) BİR MİAD TAKVİMİ KULLANIM ÖMRÜ KILAVUZU BULABİLİRMİYİM.

BAYINDIRLIK BAKANLIĞININ VEYA E.M.O. NUN BOYLE BİR KALAVUZU VEYA BOYLE BİR LİSTE ELİNDE OLAN VARSA YARDIMCI OLURSA ÇOK SEVİNİRİM.

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Örnek :Kontaktör ( marka önemli değil ) N.Ş.A.'da ortalama ömrü 1.000.000 açma kapama gibi
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
arkadaşlar konu hakkında bilgisi olanlar acil yazarsa çok sevinirim.
 
Merhaba, böyle bir kullanım ömrü olduğunu zannetmiyorum zira cihazdan cihaza fark edebilecek birçok unsur barındırıyor. Kullanılan teknoloji ve koruma sistemleri sistemlerin ömürleri üzerinde oldukça büyük bir etkiye sahip olabilirler. Dolayısıyla genel bir kullanım ömründen ziyade üretici bazında bu bilgi istatiksel olarak temin edilebilir ancak yinede cihazların durumları test ve ölçü cihazları ile takip edilmelidir.
 
Bu firmadan firmaya fark ediyor ama tusmob'un hazırladığı ortalama bir omur kataloğu varmış herhalde.ben bayındırlığın hazırladığı nı gordum ama o inşaat malzemeleri ( yapı malzemeleri ) hakkında örneğin adam yazmış bir klozetin ömrü 15 yıl banyo küveti 25 yıl w.s.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst