El Yapımı Rüzgar Türbin Projeleri

Arkadaşlar bende rüzgar türbini yapmaya başladım.Ancak çözemediğim bir yer var.Türbin kuyruklu olduğundan dolayı sağa sola döndüğünde üretilen enerjiyi sabit kablo ile nasıl alabilirim.
Yardımlarınızı bekliyorum
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşlar yatay rüzgar türbinleri çok fazla verimli değil.bence di
key olanları düşünmelisiniz.amatör yapım öyle türbinler varki 0.4m/s de bile 60d/dak. çalışıyor.çapıda yaklaşık 1.50m.0.4m/s de yatay rüzgar gülleri tamamen duruyor.
 
erdal kardeşim hurdacıları dolaşırsan bol bol jeneratör bulursun.benzinle çalışan kısmını kaldır at sadece alternatörü kullan.5 kw lık bir alternatör sana en fazla 100 liraya mal olur arkadaşım.0,4m/s rüzgar hızında bile 60d/dak. hız alabileceğin amatör turbin yapailirsin kasnaklar yardımı ile devri istediğin kadar arttırmak elinde ama bu seferde devir fazla geldiği zaman problem olurbunuda devir sabitleyici ile çözebilirsin.yerin musaitse 2m çapında 2m yüksekliğinde dikey aksli bir türbine 4 adet 5 kw alternatör bağlayabilirsin.buda senin ısıtma dahil her türlü sorununu çözer.şebekeden enerji almana sebep kalmaz.(devamlı rüzgarda)
 
Kanatların çaplarıyla ilgili olduğunu düşünüyorum.
 
alıgok kardeşim hala kanat çapı diyorsun.yatay olanlardan verim alamazsınız.çok büyük çaplarda kanat genişliği gerektiriyor.amatörlüğü aşan bir durum sözkonusu.dikey olanları düşün bence.malzemeleri bulmak kolay ve basit.sadece elin yumuşak ve ekipman olarak güçlü olman gerekiyor.kolaygelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,875
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst