El Yapımı Şerit Testere

eypde

Üye
Katılım
7 Ağu 2010
Mesajlar
139
Puanları
1
Buda tamamlamak üzere olduğum şerit Testere arkadaşlar.. Olumlu yada olumsuz yorumlarınızı bekliyorum gördüğünüz eksikler neler...

Yanlız eleştirirken lütfen bunun evde bulunan malzeme ve imkanlarla yapıldığınıda gözönünde bulundurunuz...saygılarımla

İlk olarak tekerlekleri yaptım tekerleklerin açıları özelliklede balans ayarı çok önemli, milimetrik bir balans bozukluğunda sistem çalışmaz testere bıçağının tekerlekten tmasına yol açar..

Motor, kayış, ve kasnak olarak eski bozuk bir mutfak robotunu kullandım...

Ana isketin sağlam olması ve esnememesi gerekti. Ayrıca iskeleti planlarken önceden aldmış olduğunuz şerit bıcağa göre planlamanız gerek.

İskeletin daha sonra montajda tekerleklerin açılarını ve motor ile alt tekerlek arasında bağlantı kuran kayış gerginliğini ayarlayabilecek şekilde yapılmalı ...

Buda çalışma tablasını tutacak ve ona açı vermeye yarayan ayak

İşte buda son hali kıymetli arkadaşlarım..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
süper.yapmak isteyip de gereken üç şeyi (zaman,para,azim) aynı zamanda bulabilmek çok önemli bence.başarılarınızın devamı dileğiyle.
 
süper.yapmak isteyip de gereken üç şeyi (zaman,para,azim) aynı zamanda bulabilmek çok önemli bence.başarılarınızın devamı dileğiyle.



Teşekkürederim sizede çalışmalarınızda başarılar bende bahsettiğiniz üç şeyden zaman ve azim var ama para yok :) oda olsa zaten beni kimse tutamazdı o kadar çok planlarım varki....
 
mükemmel olmuş
 
üstad güzel olmuş eline sağlık...
 
Ellerinize sağlık Türkiye de üretmek zor iş hazırı var ne uğraşacağım demeyip yapmışsınız çok güzel de olmuş, mesele hazırını almak ta değil bir iş yaparken bundan zevk almak.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst