Ekranli Kablo Iki Uctan Topraklama

aksu06

Üye
Katılım
7 Ocak 2017
Mesajlar
89
Puanları
1
Yaş
39
Konum
Ankara
Arkadaslar N2XCH ekranli kablo ile klima santralleri vantilator ve aspirator motorlarina besleme cekiyoruz. ahu uzerinde klemens kutusunda ekranlari toprakla irtibatlandiriyoruz. Lakin mcc tarafinda ekranlarin tekrar topraklanmasi gerekli midir? (Ahu da mcc den gelen bir toprak iletkeni klemens kutusunda toprak barasiyla iritbatli aslinda mcc dan cekilen toprak iletkeni ahu uzerinde ekranli kablonun ekrani ile irtibatlaniyor) kisacasi iki uctan mi topraklanmali tek uctanmi?

Not: ekran frekans konvertorunun parazit sinyalleri icin kullanilmaktadir.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
kablo uzunluğu ve taşınan data önem arz ediyor. 4-20 parazitten az etkilenir 0-10V a göre. Metrajın 50mt üstü değilse ve kablo yüksek akım çeken kablolarla yan yana değilse tek nokta yetecektir ancak daha ağır şartların varsa çift taraftan topraklamalısın.
 
Tek taraftan topraklamak daha dogru olacaktır.zaten sen o kabloyla beraber topraklamanı ayrıyeten yapıyorsun kablonun şiltini tek taraftan topraklarsan manyetik alandan etkilenmeyecek ve parazitlenme olmayacaktır ama sen kabloyu çift taraftan topraklarsan kablonun siltide topraklama görevi görecektir alıcıda gövdeye kacak durumunda silt uzerinden akım akacak ve silt yetersiz kaldıgında sıkıntı yaratmaya baslayacaktır diye düşünüyorum diğer tecrübeli arkadaslarında yorumları konuyu daha net hale getirecektir.
 
@elektro34 @tigruden @sami inci
Merhaba arkadaşlar konuyu yeniiden canlandırmak istiyorum. Son karar olarak blendajlı kablo tek mi çift taraftan mı topraklanmalı? (4-20mA taşıyan bir kablo için)

Örneğin bir pt100 kablosunun blendajı toprak hattına bağlandı diyelim. Bu tek taraflı topraklama mı oluyor? Çift taraflı nasıl oluyor?
Bu topraklama konusunu bir hayli araştırdım ama elde edilebilir somut bir şey bulamadım. Teşekkürler...
 
konunun üzerinden baya zaman gecmiş bununla ilgili forumda konular vardı ben tek taraftan topraklamanın dogru olacagını yazmıştım ama gecen burada okumuştum diye hatırlıyorum tek taraftan topraklama ve cift taraftan topraklama yapabilmek için kriterler var onlara göre karar vermek gerekiyor forumda arastırırsan göreceksindir bende bakacagım bulsbilirsem linkini atarım sizer
 
sinyal taşınan liycy kabloların hepsini tek tarafdan (panodan) toprakladık
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst