Ekovat motorlar hakkında bilgisi olanlar ?

0M42

Katılımcı Üye
Katılım
11 Eyl 2009
Mesajlar
571
Puanları
56
Merhabalar.

Aracıma hobi amaçlı bir klima sistemi düşünüyorum.Geçenlerde bunun için hurdacıdan çıkma ama sorunsuz çalışan bir ekovat aldım asperanın b5160a modeli yabancı bir sitede 385 watt olduğu yazıyor ama net bir bilgim yok.Aldığımda içerisinde yağ yoktu dolu bir su bardağı kadar r134a gaza uyumlu yağı hava emiş yerinden emdirdim.Ancak 5 dk kadar çalıştıktan sonra hava çıkışından dışarıya çok az miktarda sürekli olmayan ara ara yağ sızıyor yarım saat çalışınca bu yağ 3 - 5 damla şeklinde masaya damlamış oluyor bu normalmi yoksa yağ fazlamı oldu ?

Ayrıca ekovat motorlar gaz olmadan 3 - 4 saat kesintisiz çalışırsa zarar görürmü ? Bu gün çalıştırayım dedim çalıştırdıktan sonra telefon çaldı sözde 5 dk lığına yanından ayrılmam gerekti ancak iş uzadı ve aklımdan çıktı 3 - 4 saat boyunca kesintisiz çalıştı.Motorun yanına geldiğimde bayağı ısınmış etrafına ısı vermeye başlamış olduğunu gördüm.Acaba motor zarar görmüşmüdür basınç düşmesi vs söz konusu olabilirmi ?

Ayrıca 385 watt gücünde bir ekovat kaç pasi basınç üretebilir ? Bir arkadaşımda ebat olarak daha küçük bir motor var ama marka modelini ve watt ını bilmiyorum kendisi o motorla 300 psi bastığını söyledi 300 psi 20 bar yapar bu motorlar bu kadar güçlümü ?
 
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bu arada yazmayı unutmuşum motorun termiği arızalıydı o yüzden termiği iptal ettim.Motorun voltaj girişinde bobin gibi bir parça var sadece elektrik verine direk çalışıyor.
 
bu motorlar gaz olmadan çalışabilir bir mahsuru yok yeterki yağsız kalmasın 5-6 bar basanları duydum .
 
1. 385 w motorla bakkallardaki 1.5 metrelik reyon dolaplarını çalıştırırsın 2. ekovat boşta çalışırsa 3 4 saat değil 24 saatte çalışır 3. motorun üstünde dış kısmında gördüğün bobin röledirki bu röle motorun üstündeki start kondansatörünü sürekli devrede kalmasın diye motor yol alınca devre dışı bırakır 4. evdeki buzdolabının motorunu kontrol et oda sıcaklık yapıyordur kapalı devre ve yağ soğutmalı motor sonuçta 1 bardak yağ belkide etiket değerindeki yağ kapasitesine az bile gelebilir
 
Bir kaç yanlış bilgiyi düzeltmek istiyorum.

1- kapalı tip kompresörler içerisinde bulunan elektrik motorları ( soğutma amaçlı kullanılan kompresörler bunlar buzdolabı klima kompresöründen bahsediyorum ) motor sargıları dönüşten gelen soğuk gaz ile kendilerini soğuturlar. Uzun süreli gazsız direkt hava emip basarken kendilerini yeteri kadar soğutamazlar. bu yüzdden aşırı ısınırlar. Kompresör için istenmeyen bir durumdur. Çalışmazmı çalışır ancak sargının aşırı ısınması malum fazla akım çekmek demektir. buda sargıyı yıpratır. yanmaya doğru gider.

2- kompresöre koyduğunuz yaz normalde soğutma sisteminde gazla beraber sistemde dolaşır. bu yüzden basma hattından bir kaç damla çıktığını görmeniz normal. bu kompresörü hava basmak amaçlı kullanırsanız bunu göz önünde bulundurmalısınız. havayı bastığınız yere yağda gelecektir. ayrıca bir süre sonra kompresörünüz yağsız çalışacaktır. bunun için belirli sürelerde yağını kontrol etmelisiniz.
 
Ben basınçlı hava ihtiyacım için kullanıyorum, sadece hava tabancası ile temizlik amaçlı kullandığım için motorun ısınması sorun olmuyor. Uzun süre çalışmaya dayanmaz, çünkü kullanım amacı bu değil. Motorun sargıları bu kullanımda soğutulamıyor. 3-4,5 bar basınçta kullanıyorum. Küçük bir hava tüpü ile birlikte.

Saygılar...
 
"Forum ve Yorum Kurallarını Okuyunuz"
Yeni üyeler yukarıdaki kurallara (Sn. Alpernbugra'nın imzasında geçiyor) ve cevapladıkları konuların tarihlerine dikkat ederse daha hayırlı olacağını sanıyorum.

Bence konunun eski olması verilen cevapların değerini etkilemiyor.Genel bilgilendirmelerin , sonradan merak edip araştıran forum kurtlarının işine yarayacağını düşünüyorum.Sadece , eski gönderiye fark etmeden anlık cevap veriyormuş gibi yazdığınızda , arkanızdan gelenler yardım amacıyla sorunu çözmek için soru sormaya başlıyorlar.Bu kısmı kötü oluyor.
 
Bence konunun eski olması verilen cevapların değerini etkilemiyor.Genel bilgilendirmelerin , sonradan merak edip araştıran forum kurtlarının işine yarayacağını düşünüyorum.Sadece , eski gönderiye fark etmeden anlık cevap veriyormuş gibi yazdığınızda , arkanızdan gelenler yardım amacıyla sorunu çözmek için soru sormaya başlıyorlar.Bu kısmı kötü oluyor.
Bu duruma dikkat çekmek istedim bende Veysel hortlanmış konu hele de aradan çok zaman geçtiyse sorun ya giderildi ya da cihaz gitti değişti, kim kaldı göçtü bilinmez!
 
Bayramdan sonra gelen kınayı alda başka bir tarafına yak diye eskilerin sözü vardır :D
Demir tavında dilber çağında, yara sıcakken sarılır, her şey zamanında güzeldir,..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst