Easyview İle İleri Geri Çalışan Örnek Proje

ayhan76

Üye
Katılım
21 Eki 2008
Mesajlar
201
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar easy viev ekranda basit bir ileri geri çalışan bir motor devresi nasıl oluşturulur.basit bir örnek olan varmı.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
yardımcı olacak kimse yokmu arkadaşlar.?
 
evet kardeş panasonıc plc ile yapmam lazım,ama ekran proğramlamayla ilğili örneğe ihtiyacım var.
 
Y0'a ileri,
Y1 çıkışına geri verirsen sanırım istediğin olacaktır.
 
kardeş teşekkürler verdiğin örnek için.ikinci olarak verdiğin mtp1.xob dosyası nedir, bir tür uzantımı açılmadı.birde bu devrenin plc komutlarını yazarken yardımcı rölemi kullanmam lazım.?çünkü yo ve y1 panasonıcde çıkış röleleridir.xo ve x1 gibi giriş ünitelerini easy vievin ileri -geri tuşlarında kullanmam gerekirmi .? bu devreyi plc ye yazmasını, ladder diyağramlı bir örnekle açıklayabilirmiyiz.bu konuya yeni başladığım için fazla bir bilgim yok.
 
Gerek yok. Sen direk çıkışları buton olarak gösterirsen o şekilde kullanabilirsin.
Ama yok merker kullanarak yapmak istiyorum diyorsan PLC içerisinde

| M0 |-----------------(Y0) gibi bir program yazarak m0'ı tetiklettiğinde Y0 aktif olur. Panasonikte merkerler(sanal giriş çıkışlar) nasıl bilmiyorum. Ona bakarak m0 yerine panasonic'inkisini yazabilirsin.

X'ler bizim girişlerimiz olduğundan ekranda buton olarak kullanmaya çalışmana gerek yok. Ya direk çıkışı kullan veya plc içerisinde sanal giriş çıkışları kullanarak bir program hazırla onu ekrana yaz.
 
çok teşekkürler kardeş verdiğin bilğiler için.panasonıc de R ile başlayan dahili girişler var onları kullanıyoruz.ama benim sorunum plc ye proğram yazmak değil.plc her türlü proğramı yazıyorum ama easy viev ekran yazılımını öğrenmeye yeni başladım. bilgisayara eb 800 yükledim burda pancerelerde buton gibi, sayı tuş takımı gibi ikazlar gibi karakterler oluşturmasını bilmiyorum.çok uğraş istiyor. easy viev kullanımıyla ilğili türkçe kaynak bulamadım.sizde varsa paylaşırsanız sevinirim.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst