e plan hakkında

Merhaba arkadaşlar herkezin mübarek ramazan bayramını şimdiden kutlarım herkez bir çizim proğramı önermiş bende See Elektrical CADdy++ yeni versiyonu V4R1 kullanıyorum ve olmazsa olmaz dediğiniz herşey mevcut en kısa özet 5000 aşkın üretici firmaların kütüphanesi mevcut ve panoyu çizdiğiniz projeye göre kendisi cıkartıyor.isteyen arkadaşlara öneririm
 
merhaba

e-plan 6.1 programını kullanıyorum. 6.1'de yaptığım çizimi e-plan 5.40 international'e aktarmam gerektiğinde dosyayı export etme sorunu yaşıyorum. ayrıca 6.1 yaptığım çizimi kaydettiğimde nereye kaydettiğimi göstermiyor, C:/program files/eplan 6.1 den klasörlerde aradığımda da bulamıyorum. projeyi nereye kaydettiğini bilen bi arkadaş yardımcı olursa sevinirim.

bir diğer konu da 6.1de çıktı alma problemi. kağıtı istediğim boyutta seçmeme, yazıcı ayarlarında sorun olmamasına ve çizimimde de sorun olmamasına rağmen sayfayı kağıda sığdıramıyorum. yani "fit to page" özelliği program sebebiyle sorun veriyor. çizimi dxf veya pdf formatında kaydedip çıktı almak istediğimde de kaydettiğim dosya problemli oluyor; dxf formatında çizim birbirine girmiş vaziyette oluyor ve pdf formatında çizimi boş veya eksik sayfalara dönüştürüyor, o formattan da çıktı alamıyorum. yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalışmalar...
 
Dosyayı kaydettiği yeri senin seçmen lazım. Fakat okurken türkçe karakte rolmayan bir dizinden okuman lazım, yoksa problem oluyor.

Ayrıca çıktı alırken evvela PDFCreator üzerinden yazdır, sonra çıktı al.
 
Merhabalar Davut bende hem e-planı 3 yıl her gün kullandım ve caddy öğrendikten sonra sana katılıyorum
bu kadar karışık kapsamlı bi programın hiç gereği yokmuş. Bir malzeme üzeridne değişiklik yapıp tekrar kaydetmek bile ölümmüş. bende caddy i tavsiye ederim :)
 
türkçe klavuzunu indiremiyorum arkadaşlar yardımcı olun neden olabilir.
 
eplanda hiyerarşik bir proje oluşturdum. Bir sistemde 15 adet panel projesini alt hiyerarşide gösterdim.Fakat her panel için kapak sayfası oluşturduğumda projenin tamamına ait toplam sayfa sayısını gösteriyor. Bunu her panele ait toplam sayfa sayısı ve projenin genel toplam sayfa sayısı şeklinde nasıl gösterebilirim?
örneğin;
+MCC-1 Panel Sayfası=35
=Proje Toplam Sayfası=450
ilgilenenlere şimdiden teşekkürler.(Formda kullanacağım yapı nasıl olmalı)
 
Almanların ePlanında 214, 250, 255 numaralı alanlar mevcut. Bunlardan birisi 214, senin istediğin bu olabilir.

Fakat almanların ePlanında bu durum çok karışık.

cadsaopaulo
 
Sayın cadsaopaulo
söylediğinizi yapmaya çalıştım fakat special text placement sekmesindeki property nin altında böyle bir şey ayrıca aynı yerdeki format sekmesi altındaki layerda eplan451 (eplan100-eplan500 arası yaklaşık 50-60 seçenek var) kullanılıyor. Galiba bu form bu şekilde çözülmeyecek. ilginize teşekkürler. durumu sizde bir denerseniz sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst