e plan hakkında

karasimsek

Üye
Katılım
28 Şub 2007
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar e plan hakkında bilgim yok bu program hakkında bilgi verebilirmisiniz
 
Eplan elektrik proje cizim programi. Herkezin bildiginin aksine TURK malidir. Alman menseyli olan eplan Turkiye'de elektronik-plan seklinde lisanli satilabiliyor. Fakat Eplan6.0 versiyonu olan Mert bilgi tarafindan yapildi ve piyasadaki en iyi cizim programi bence.

Turkçe kulanım kılavuzu için;
http://www.fileupyours.com/files/96450/eplan_kullanim_klavuzu.pdf

Murat arkadaşımızda programın 5.5 versiyonunu (Alman versiyonu)yüklemiş oradan indirip kullanırsın:)
 
eplan alman malıdır..ancak dediğin gibi bu sene mert bilgi(eplanın türkiye distribütörü) 6.0 ı kendi üretti..
 
ben eplan (mertbilgi) kullanıyorum basit bir program fakat daha kapsamlı (özellikle de sembol bakımından) ve daha profesyonel olan bir program arıyorum. Bildiğiniz bir program var mı? Mühendislerin vs. kullandığı...

Programı elinizde yoksa sorun değil ismini verin yeter.
Şimdiden teşekkürler
 
Sembol bakımından kapsamlı diye birşey yok. Ya oturup kendin yapacaksın yada orjinalse programın mert bilgiden tüm sembolleri isteyebilirisin. Eplan 6.0 dan daha iyisi yok bence. Belki Autocad Elctirical ilerde daha iyi olursa:)
Eplan Alman malı olduğu doğrudur. Fakat bu 90ların ortalarında Türkiye eplanı satın alınca oldu. Yani iki eplan vardı. şimdi yeniden ayrıldılar! Bence eplan 6.0 ALman versiyonlarından 10kat iyidir.
 
teşekkürler sman 6.1 BETA kullanıyorum fakat sade geliyor. Ve hatalar var galiba. sembolleri düzensiz. Düzensiz derken semboller system,DIC, JIC, US .... 6 bölüme ayrılmış. bir sembol arayacaksın hepsine tek tek bakacaksın. birinde bulamadın mı diğerine... Ve bazı şeyleri değiştiremiyorsun.

Eplan kötü demiyorum sakın yanlış anlaşılmasın. Gayet iyi güzel program ama biz insanoğlu doymayız daha fazlasını isteriz. Hele şu teknoloji konusunda en son teknolojiyi takip ederiz. Mesela şu anda kullandığımız telefonlar hemen hemen aynı özellikleri taşıyor. Nasıl onların içlerinde en iyisi var. Herşeyde böyle. Bende bu yüzden en iyisini arıyorum. Herkes meşgul olduğu alanda en son teknolojiyi takip etmek zorunda. Daha hızlı daha iyi olabilmek için.

Eniyisi belkide eplandır. ben bilmiyorum bu yüzden soruyorum.
Bu yüzden merak ettim sizlerin en iyi olarak bildiği program var mı? varsa hangisi?
En profesyoneli... (alman normu üzerine herşeyi alman normuna uygun)
 
Hakan kardesim elcad belki denemissindir. eplana en yakin olan program o. fakat yinede daha iyisi maalesef simdilik yok. ben projelerimde kendi standartlarimi olusturdum. en kucuk projem 200sayfalik. baska bir programla bunu yapmam cok daha zor. zaten o yuzden 7000-9000 Avro istiyor mert bilgi:D
 
sağolun teşekkürler
yok onu denemedim ama denerim. Ayrıca siz hangi programı kullanıyorsunuz. elcad mi eplanmı orasını anlamadım. Benimde elimde (işyerinde) olan program bu bende kendim semboller yapmaya başladım. Daha iyi bir program bulabilirsem ona geçebiliriz diye merak ettim bende.

Kolay gelsin
 
arkadsslar eplanmı yoksa cady programımı daha iyiii
 
Arkadaşlar Hepinizin Mübarek Ramazan Bayrami Kutlu Olsun.bana GÜÇ FormÜllerİ Gerİlİm DÜŞÜmÜ Hesabi Hakinda Bİlgİ Verİrsen,z Mutlu OlacaĞim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,895
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst