E Plan 8 ve Autocad Electrical 2012 karşılaştırması ?

optimamuh

Üye
Katılım
1 Mar 2012
Mesajlar
5
Puanları
1
arkadaşlar E Plan 8 yada Autocad Electrical 2012 lisanslı alacağız. Bir türlü karar veremedik. Fikri olan var mı?


EPLAN özelliklerini bulamadım fakat


Autocad Electrical 2012 için.

Bir arkadaş paylaşmış. Tekrar yazayım

Ø AUTODESK - ELECTRİCAL ÖZELLİKLERİ


Ø Genel Özellikleri;
1. AutoCAD Electrical otomatik hata tespiti yapar, gerçek zamanlı teşhis ile bir projenin bir aşaması tamamlanmadan sorunları belirleyebilmelerine yardımcı olur.

2. AutoCAD Electrical otomatik olarak sıralı veya referans bazlı numaralamayı tüm hatlara ve devre elemanlarına seçtiğiniz konfigürasyona uygun biçimde uygular. Referans bazlı numaralar ve etiketler gerektiğinde otomatik olarak bir sonuna ek alabilir, böylece isimler farklı olur ve yazılım girişleri, tasarımın gereksinimlerine uygun biçimde yeniden numaralandırabilir.

3. AutoCAD Electrical eklenen hat numarasının bir yere denk geldiğini tespit ederse, otomatik olarak yana doğru hattı tarayarak hat numarası verilebilecek boş bir nokta arar. Bu arama sonuç vermezse, hattan uzak bir noktada arama tekrarlanır. Bulunduğunda, numarayı ekler ve geriye doğru hattı çizerek devreyi tamamlar.

4. AutoCAD Electrical çizim yazılımı otomatik olarak istenilen değişiklikleri mevcut proje ile karşılaştırır, örneğin ikiz hat numarası veya devre elemanı etiketi meydana geldiğinde olası hatalar konusunda sizi uyarır.

5. AutoCAD Electrical iki nokta arasında bağıntı geliştirerek belirli bir bobine veya benzer çok kontağa sahip bir elemana ait atanmış kaç adet kontak olduğunu takip eder. Sınır aşıldığında bir uyarı mesajı verir.

6. Bir röleye birçok kontak atanmasıyla ilgili, her girilen alt bobinin bağlantı listesi özelliklerine bağlı olarak girilen alt kontağın bir sonraki terminal bağlantı numaraları takımının atanabilmesine olanak sağlamasıdır. Çapraz referanslı bilgiler birçok biçimde çizim üzerinde gösterilir ve çapraz referans raporları her an hazırlanabilir.

7. Eksik veya yanlış hat numaraları ilgili olarak teftiş raporlama işlevini kullanarak buna benzer tasarım uyumsuzluklarını analiz ederek raporlar.

8. AutoCAD Electrical uluslar arası standartları destekler ve imalatçıların içerikleri ve sembollerini içeren tatminkar sembol kütüphanesi sunar.

9. AutoCAD Electrical içindeki üretici veritabanında, endüstride yaygın olarak kullanılan elektrik ürünlerini üreten üreticilere ait 650,000’den fazla devre elemanı ve sembol bulunmaktadır. Bu devre elemanları anahtarlar, sensörler, lambalar gibi bütün giriş çıkış elemanlarını ve çok sayıda pano elemanlarını içermektedir

10. AutoCAD Electrical tarafından sunulan, kolayca ulaşılabilen menü sistemi ile devre elemanlarını ekleyebilirsiniz. Her menüyle; basmalı düğmeler, seçici anahtarlar, pilot lambalar, röleler, kontaklar, sigortalar, terminaller ve daha fazlasını içeren tatmin edici sembol kütüphanesine ulaşılabilir

11. JIC, IEC, JIS ve GB gibi uluslararası standartları desteğiyle Sembol kütüphaneleri, çapraz referans ayarları, kablo ve eleman etiketleme yöntemleri ile coğrafik tasarım gereksinimleri karşılanabilir.

12. AutoCAD Electrical sembollerine kişisel ayarlarınızı ekleyebilir ve herhangi bir projenizde bu içeriği kullanabilirsiniz. Yeni tanımlanan değişmiş verilerden elde edilecek standart bir rapor hazırlar.

13. AutoCAD bloklarını akıllı AutoCAD Electrical sembollerine dönüştürebilir ve yeni semboller yaratabilir. Sembol Yaratıcısı, AutoCAD Blok Düzenleyicisi’nin üzerinde yapılmıştır ve AutoCAD Electrical mimarisiyle uyum sağlayan elektrik sembollerinin ve kara kutuların yaratılmasında yardımcı olur.

14. Hızlı bir biçimde, hassas pnömatik, hidrolik ve borulama ve enstrümasyon (P&ID) şemaları çizebilir. Tatmin edici sembol kütüphanelerinde vanalar, operatörler, manifoldlar, göstergeler, regülatörler, filtreler ve daha fazlası vardır.

15. AutoCAD Electrical kullanışlı ve kişiselleştirilebilen bir kullanıcı ara yüzü sunar. Favori araçlarınızı ve komutlarınızı kişiselleştirebilir.

16. Devre Yapıcı motor veya güç besleme yüklerine bağlı sigorta, kesici ve kesme değerlerini önerebilir.

17. AutoCAD Electrical ile popüler Devre Yapıcı ile gerçekleştirilen üç hat motor kumanda devresini temel alarak, etkileşimli olarak tek hat motor kumanda devresini ve güç besleme devresini çizebilir.

18. Birçok çizimi eş zamanlı görerek veya düzenleme yapılabilir. AutoCAD Electrical çoklu doküman ara yüzü (MDI) standardını tam olarak desteklerken, birçok çizime aynı anda ulaşmanızı sağlar.

19. Tasarımcıların tek komutla çoklu hat ekleyebilmesine imkan tanıyarak, AutoCAD Electrical birden fazla bağlantı noktasına sahip devre elemanlarının bağlantısının yapılmasını sağlar.

20. Bir projede kullanılan bir blok veya tek bir eleman değiş tokuş edilebilir. Tüm bir proje içinde iki sembol kütüphanesindeki sembolleri değiş tokuş imkanı verir. Örneğin bir projede kullandığınız standardı değiştirmek istediğinizde sadece bu komutu kullanarak JIC elemanlarını IEC eşdeğerleriyle otomatik olarak değiş tokuş edilebilir.

21. Hat numaralarının ve devre elemanları etiketlerinin durumunu “sabit” biçim olarak değiştirilirse proje süresince hatların yeniden numaralandırılması veya devre elemanlarının yeniden etiketlenmesi işleminden etkilenmezler. Daha sonra değişiklik yapılması gerektiğinde mevcut hat numaralarını etkilemeden, yeni hat numaraları ve devre elemanlarını kolayca eklenebilir.

22. Hat Etiketi İhracı komutuyla bir projedeki tüm hat numaralarını elde edebilir ve her hat için gereken etiketleri yazdırabilir.

23. Tek bir tuşa basarak devre elemanının durumunu normalde açıktan normalde kapalıya (veya tersi) dönüştürebilir. Bu devre elemanı röle bobini veya kontak gibi bir elemanla bağıntı içindeyse AutoCAD Electrical gerekli güncellemeleri otomatik olarak gerçekleştirir.

24. Bir çizimin içinde hızlıca gezinebilir. Önceki/Sonraki (Previous/Next) düğmelerini kullanarak, dosyaları tek tek açmadan bir projede bulunan tüm çizimler izlenebilir

25. AutoCAD Electrical Sörf (Surfer) komutu ile elemanlar arasındaki ilişkileri kolayca görülür ve takip edebilir. Pano yerleşim çizimindeki bir elemanı seçerek ilişkili şemaya geçiş yapabilir. Bu komut, bir proje içinde bulunan birçok çizim arasında ve aralarında bağıntı olan devre elemanları, harici kontaklar ve malzeme numaraları üzerinde çalışabilir.

26. AutoCAD Electrical içinde esnek ve açık API’yi kullanarak, gücünü ve işlevselliğini geliştirerek özel tasarım ve çizim gereksinimlerinizi karşılar. Bu bütünleşik API, yaklaşık 200 programlama giriş noktasını içermektedir, böylece kullanıcılar AutoCAD Electrical yazılımını mevcut işleriyle ve mühendislik sistemleriyle kolay entegre edilebilir.

27. Autocad Electrical ile hatları budayabilir (trim), devre elemanlarını veya devreleri kopyalayabilir veya daha kolay çizim yapabilmek için devre elemanlarını hizalanabilir.

28. AutoCAD Electrical’ın esnek merdiven ekleme işlevselliğini kullanarak merdivenleri bir çizimin içine yerleştirebilir ve kumanda çizimlerini hazırlarken yedekleme işini azaltır. Merdivenleri dikey veya yatay yerleştirerek ve bu sırada basamak aralığı, basamak sayısı ve merdiven genişliği gibi tüm merdiven karakteristikleri üzerinde tam kontrol sağlayabilir.

29. Bir elektrik şemasında iki hat kesiştiğinde, AutoCAD Electrical hangi hattın üstten geçeceğini otomatik olarak belirler. Hat aralıklarını, döngüleri veya üstten geçtiğinde kalın gösterilecek hatları belirleyebilir.

30. Kablolama önceliğini doğrudan şema üzerinde grafik olarak belirleyerek kablolama hatalarını önleyebilir ve tasarım içeriğini verimli şekilde üretime iletebilir. Kablolama sıralamasında değişiklik yaptığınızda güncellenmiş bilgi otomatik olarak hat listesi raporlarına yansıtılır

31. Çiziminizde bulunan merdivenleri düzenlemek için Merdiven Düzenleme (Revise Ladder) komutunu kullanabilir. Silmeden ve işe en başından başlamadan, merdivene ait basamak boşluğu, basmak sayısı ve başlangıç ve bitiş referans numaraları gibi değerleri düzenlenebilir.

32. Üç kutuplu şalterleri, anahtarları, motor kontaktörlerini ve daha fazlasını içeren akıllı ve bütünleşik sembol kütüphanelerini kullanarak motor kumanda devrelerini hızlıca tasarlayabilir. (Ekleme işlemi esnasında, semboller yerleştirdiğiniz bölgenin özelliğine göre kendilerini adapte ederler)

33. Bir proje içinde sayfadan sayfaya hatların takibini yapar. Bir hat bir çizimde başlatıldığında ve bir diğerinde devam ettiğinde bunları kaynak ve hedef sinyalleriyle elektronik olarak birbirine bağlayabilir.

34. AutoCAD Electrical ile çizdiğiniz projelerde, otomatik izleme yeteneği ile kablo ve iletken kullanımını yönetebilir. Bir kabloya ait bireysel hatları atayabilir ve daha sonra üretim amaçlı kablo kullanımına bağlı olarak raporlar hazırlayabilir. Devre elemanı eklemede olduğu gibi kablolara üreticisinin parti numarasını atadığınız zaman AutoCAD Electrical, bu parti numarasına ait izleri takip eder ve iletken kullanımını raporlar.

35. Bir elektrik şeması çizdiğinizde, yazılım şematik devre elemanlarının bir listesini pano yerleşim çizimi için hazırlar. Her devre elemanının şemada gösterilimi seçilen yerleşim noktasına eklenir. Daha sonra yazılım şema ile panodaki devre elemanı gösterimi arasında elektronik bir bağ yaratır. Bir çizim üzerinde anahtar bir bilgiyi değiştirildiğinde diğerini güncellemek için onayınızı ister. Şemada gösterilmeyen kablo kanalı veya montaj elemanları gibi maddeler yerleşime eklenebilir ve otomatik olarak birleşik “akıllı” BOM raporu oluşturulur. . Şemada gösterilmeyen kablo kanalı veya montaj elemanları gibi maddeler yerleşime eklenebilir ve otomatik olarak birleşik “akıllı” BOM raporu oluşturulur.

36. Devre elemanlarından oluşan bir grubu Konum Kutusu (Location Box) komutunu kullanarak bağıntılandırabilir. Şema üzerinde, karşı gelen pano konumunu gösteren konum işaretçilerini koyabilir. Bu yetenek bir devre elemanını veya devre elemanlarından meydana gelen bir grubu kolayca tanımlamanızı sağlar, böylece daha hassas pano yerleşimleri yapılır.

37. PLC I/O çizimlerini hızlıca hazırlamak için 3.000’den fazla endüstrinin en popüler imalatçılarının ürettiği akıllı PLC I/O modülleri içeren kütüphanesi vardır.

38. Kritik I/O adresleri ve tanımlama bilgisini birçok dosya biçimine dönüştürebilir. AutoCAD Electrical ile Rockwell Otomasyon PLC programlama yazılımı ve Schneider Elektrik Birimi yazılımı arasında bilgi alışverişi yapabilir. AutoCAD Electrical ile karşı gelen PLC programı arasında en önemli tasarım verilerini tekrar kullanmak tasarım sürenizi azalttığı gibi hatalarınızı da minimuma indirir

39. Bir programdaki projenin I/O atamalarını belirleyerek bir PLC I/O çizimlerinden oluşan tam bir set hazırlayabilir. Bu çizimler bir kere hazırlandıktan sonra I/O verileri ve tanımlamalar birçok PLC programlama yazılım paketi tarafından okunabilecek biçime kolayca dönüştürülebilir. PLC programcısının, adresleri ve tanımlamaları tekrar belirlemesine gerek kalmaz. Daha sonra her PLC I/O noktasından PLC programına tanımlamaları alarak çizimleriniz ile PLC programınız arasındaki uyumu sağlar.

40. PLC modül yapıcı ile standart kütüphanesine kolayca PLC I/O modülleri eklenebilir. Eğer istenilen modüller mevcut standart kütüphanede bulunmuyorsa grafik ara yüzü aracılığı ile kolayca eklenebilir.

41. Terminal şerit yerleşimleri otomatik olarak hazırlayarak pano yerleşim çizimlerinde veya terminal planlarında kullanılacak şekilde hazırlayabilir. AutoCAD Electrical Terminal Şerit Üreteci (Terminal Strip Editor) içinde tanımlanan her iki taraftaki şerit için kablolama bilgisini içeren terminal şerit yerleşimlerini otomatik olarak düzenler.

42. Basitleştirilmiş Terminal Şerit Düzenleyici ara yüzü ile bir proje boyunca terminalleri kolayca yönetir ve düzenler. Birkaç tuşa basarak yedek terminalleri ekleyebilir veya bir terminalin sağdan veya soldan kablolamasını değiştirmek gibi düzeltmeleri yapabilir.

43. Bir kumanda tasarımında çok seviyeli terminaller kullanarak karmaşayı ortadan kaldırır. AutoCAD Electrical ile kolay kullanılan tek bir pencerede bağlantı bilgisi öğrenilir, terminal sayısını belirler ve yönetilir.

44. AutoCAD Electrical ile Autodesk Inventor Professional yazılımı arasındaki karşılıklı işbirliği özelliğini kullanarak hassas 2B ve 3B elektrik kumanda tasarımlarını hızlı bir şekilde hazırlar.

45. Kablolar ve iletkenlerin elektriksel içerik bilgisini AutoCAD Electrical’dan Autodesk Inventor Professional yazılımına aktararak otomatik olarak 3B kablo demeti tasarımı hazırlar Kablo iletkenlik bilgisini Autodesk Inventor Professional yazılımından AutoCAD Electrical’a aktarırken otomatik olarak karşı gelen 2B şemalar hazırlar.

46. AutoCAD Electrical çizimlerini, AutoCAD veya AutoCAD LT gibi herhangi bir DWG uyumlu programla açabilir veya düzenleyebilirsiniz. AutoCAD Electrical revizyon işlevselliği sayesinde çizimlerinizde son güncellemeden sonra kaç kişi değişiklik yaptıysa yapsın, yapılan tüm değişiklikleri takip edilebilir.

47. AutoCAD Electrical, tasarımızın tamamını internetde göndermek için gerekli olan bağları ve HTML sayfalarını hazırlar.

48. AutoCAD Electrical size tek komutla birçok raporu aynı anda hazırlama özelliğini sunar. Malzeme listeleri, hat giriş çıkış listeleri, PLC I/O, terminal planları, kablo özetleri ve çapraz referanslı raporlar gibi birçok rapor otomatik olarak hazırlanabilir. Mevcut çizim üzerinde, birkaç çizim üzerinde veya bir projenin tamamında veya belirli bir konum veya pano için mevcut alanları sıralayarak ve filtreleyerek ilintili bilgiyi kişiselleştirilen raporlarda görülebilir. Raporları bir çizimin içine akıllı tablo nesnesi olarak yerleştirerek, daha sonra kolayca güncellenebilir veya bir dosyaya kayıt eder. AutoCAD Electrical; ASCII, Microsoft Excel, Microsoft Access™, CSV veya XML biçimlerinde raporları kaydetmeyi desteklemektedir.

49. AutoCAD Electrical ile çizim numaraları, başlıklar, günler, revizyonlar ve diğer önemli verilerle ilgili bilgiyi içeren proje çizimleri listesi hazırlanır. Proje çizim başlık bloklarından elde edilen veri listesini hazırlayabilir ve bir dosyaya kaydedebilir, yazdırabilir veya bir çizimin içine eklenebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst