Üzerinde çok düşünmeden çizdim hatam olabilir. Mantığı şöyle:
HSR-02 hidrofor sıralama rölesidir. Normalde P1 ve P2 girişlerine basınç anahtarları bağlanır fakat ben burada flatörleri bağladım. F1 flatörü suyun üst seviye flatörüdür. F2 ise sırası gelen motor arızalanırda suyu boşaltmazsa sağlam olan motoru devreye sokmak içindir. F3 ise suyun alt seviye flatörüdür.
Kuyuda su var ve seviyesi F3 flatörünün üzerindeyse F3 flatörü kontağını kapatır. Su yükselirde F1 flatör seviyesine gelirse F1 flatörünün kontağı kapanır R1 rölesi çalışır ve mühürlenir ayrıca HS02 sıralama rölesine çalışma bilgisi gönderilir. Sıralama rölesi sıradaki motoru çalıştırır. Su seviyesi F3 flatörünün altına düşerse R1 rölesi durur sıralama rölesine bilgi gider ve motor durur. Diyelim ki tekrar su F1 seviyesine geldi sıralama rölesine bilgi gitti ancak sıradaki motor arızalı olduğu için suyu boşaltamadı su yükselmeye devam eder ve F2 flatörü devreye girerek sıralama rölesine bilgi verir ve sıralama rölesi diğer motoru da devreye sokarak suyu boşaltır.
Çizim meşakkatli olduğu için sigorta, koruma elemanları vs. detay çizemedim uygulama yaparken onlar mutlaka kullanılmalıdır.
Ekli dosyayı görüntüle 118913