DVR cihazlarında ve dvr kartlardaki sıkıştırmanın önemi ve HDD yer tasaruffu

CENK45

Üye
Katılım
16 Tem 2008
Mesajlar
123
Puanları
1
Yaş
33
DVR kayıt cihazlarında ve dvr kartlarda uygun sıkıştırma algoritmaları seçilerek bu kritik faktöre çözüm getirilmektedir.Bu dökümanda bazı seçilmiş sıkıştırma algoritmaları incelenecek ve karşılıklı üstün özellikleri ortaya konacaktır.

Axis, IP Kamera Ürünleri Görüntü Sıkıştırma





DVR Kayıt Cihazları
DVR KAYIT CİHAZLARI NEDİR?

Sisteme bağlı KAMERA lardan gelen Verileri Depolayan ve Saklayan Cihazlardır. Değişik model ve seçeneklerde ürünler mevcuttur. Kişinin talebi doğrultusunda 4–8–16 ve 32 kanal seçenekli olması ve modellere göre farklı özellikler içermektedir. İngilizce “Digital video recorder” - Türkçe “Sayısal görüntü kaydedici” terimlerinin baş harflerinden üretilmiş bir kelimedir. DVR ismi o kadar yaygınlaşmış durumdadır ki Dünyada bir endüstri alanı olmuştur Sayısal görüntü kayıt - yaygın adıyla “dijital görüntü kaydı” 2 ana başlıkta incelenir

1.Bilgisayar Temelli Digital görüntü kayıt sistemi: Uygun donanımlı bilgisayar + Dvr kartı + Dvr kamera görüntüsü izleme ve kayıt programı. Dvr programları genellikle Dvr kartları birlikte ücretsiz verilir. Bilgisayar tabanlı kamera güvenlik sistemi nispeten ucuz fiyat la kurulur. Çünkü herkesin, her firmanın evinde, işyerinde, atölye, mağaza vb. yerde bilgisayarı vardır. Bu bilgisayarda günlük işler yapılırken kamera programı arka planda çalışmasına devam eder. Ancak PC bazlı güvenlik sistemi profesyonel çözüm değildir. İşletim sistemi her an çökme yaşayabilir bilgisayar virüs bulaşma ihtimali yüksektir, dvr programı ile aynı anda işlemciyi yükleyecek bir başka uygulama programı çalıştırılırsa PC kilitlenebilir, donabilir, kayıt kesilebilir. Herhangi bir nedenle bilgisayar kapanırsa / kapatılırsa güvenlik kamerası programının yeniden başlatılması gerekir ( gece elektrik kesilmesi gibi.)

2. Standalone Dvr Kayıt Cihazları: kendi başına çalışan Digital görüntü kayıt cihazı. Adından da anlaşılacağı gibi kompakt bir yapıda, kendi başına çalışan, görüntü kaydı, kayıtların oynatılması, yedek alma, uzaktan izleme vb. işlemleri yapması için tasarlanmış ( bazı modellerde ses kaydı, canlı ses dinleme vb. fonksiyonlarda vardır ) profesyonel cihazlardır. Hard disk ihtiyaca göre müşteri tarafından takılır. DVR cihazı fiyatı bilgisayar temelli sisteme göre nispeten yüksektir ancak aşağıdaki avantajlara sahiptir: işletim sistemi çökmez, virüs bulaşmaz, dvr programı ile aynı anda işlemciyi yükleyecek bir başka uygulama programı çalıştırılma diye bir şey yoktur. Dolayısıyla yavaşlama kilitlenme donma kayıt kesilme diye birşey olmaz. Herhangi bir nedenle kayıt cihazı kapanırsa / kapatılırsa, enerji verildiğinde çalışmaya başlar ( gece elektrik kesilmesi gibi…) Standalone DVR cihazı modelleri 4 ana kategoride sınıflandırılır:

A-) Teknolojisine göre:

Mjpeg kayıt cihazları: ilk üretilen modellerdir. Fiyatı ucuzdur. Kayıtta fazla yer harcar.
Mpeg4 kayıt cihazı: Yeni teknoloji, Fiyatı makul sevilerdedir. Kayıtta az yer tutar.
H.264 kayıt cihazları: Dünyadaki son teknolojidir. Fiyatı diğerlerine göre nispeten yüksektir. Mükemmel görüntü kalitesinde bilgi çok düşük bir disk alanına kayıt edilir.
B-) Kanal sayısına göre;

4 Kanal Kamera DVR Kayıt Cihazları
8 Kanal ve 9 Kanal Kamera DVR Kayıt Cihazları
16 Kanal Kamera DVR Kayıt Cihazları
C-) Uzaktan izleme Özelliğine Göre;

Web Server dvr kayıt cihazları yetki verilen kişiler ağdan veya internet üzerinden dünyanın farklı noktalarından kamera sistemlerinin kurulduğu bölgeleri izleyebilirler. Web Server olmayan DVR Kamera Kayıt cihazlarının fiyatları uygundur. Kendi başlarına kayıt yaparlar ve uzaktan izlemeye olanak sağlayamazlar.

D-) Sesli DVR Kayıt Cihazları;

Bulunan ortamdaki kameralardan gelen sesleri kayıt altına alırlar veya almayan modellerde mevcuttur.
Yukarıdaki saydığımız maddeler Genel anlamda DVR Kayıt cihazlarının farklılıklarını göstermektedir. Bunun yanı sıra; Network izleme kişi sayısı, Piksel sayısı, Frame (Hız) Degeri, Ses özellikleri, Hareket algılama özelliği ve bunun gibi birçok değişik özelikler DVR Kayıt cihazlarının fiyatlarını etkileyen unsurlardır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,305
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst