dvp 12sa enda4420 modbus rtu input register

bbulutlu

Üye
Katılım
19 Mar 2010
Mesajlar
44
Puanları
1
Merhaba.

Daha önce delta sıcaklık kontrolöleri ile modbus ascii üzerinden sorunsuz haberleşen Delta dvp-12sa serisi plc ye makineye yapılacak revizyonlar sebebiyle enda4420 sıcaklık kontrol cihazı bağlanarak modbus haberleştirmek istenmekte.

Program, mevcutta modrd ve modwr komutları ile yazılmıştı, gerekli revizyonları yaparak rtu modunda temel haberleşmeyi sağladım gibi görünüyor ancak,

MODRD K2 H1 K1 komutunu çalıştırdığımda 0. adresteki input register yerine doğal olarak holding registerdaki 0. adresteki set değeri bilgisini okuyabiliyorum.

MODWR K2 H0 D1 komutu ile set değer yazımını da gerçekleştiremiyorum.

MODRW K2 H4 H0 D0 H1 komutu da herhangi bir bilgi döndürmemekte.

İhtiyacım olan sadece input registerdaki ve holding registerdaki 0. adresleri okulmak.

3.PNG


4.PNG


Delta tarafında ilgili "Dvp-plc application manual" lerinde analog input registerları okumak için kullanılacak 04 fonksiyon kodunun desteklenmediği belirtilmekte

2.PNG


Yerli üretim bir çok marka emko(30001) enda vs gibi tüm kontrol cihazlarında çoğunlukla pv(okunan) değerini input registerda, set değerini holding register (40001)da saklamakta, bu sorunu delta dvp serisi plc lerde nasıl çözüyorsunuz?

DVP-SA serisi plc lerde İnput registerları okumanın bir yolu var mıdır? yoksa boşuna mı uğraşmaktayız.

Bunun dışında enda firması tarafından ilgili modbus protokolünde kullanılan modbus tipi (rtu veya ascii) , stop bit gibi detaylar ya belirtilmemiş normalde bunların ayarlanabilir olması gerekmez mi? sadece adres ve hız parmetreleri değiştilebilmekte. ya da ben belki bulamadım. Bulduğum dökümanda verilen bilgiler aşağıdaki gibi. Enda'nın modbus haberleşmesine ait detaylar elinizde var ise benimle paylaşabilir misiniz. Enda kısmında da belirli şeyleri yanlış yapmış olabilirim.
1.PNG


Yardım ve destekleriniz için şimdiden teşekkürler,
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst