ENDA Ethernet Portlu ELC-386 PLC Serisi yeni ürünü

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Otomatik Kontrol ve Otomasyon sektörlerinde ithal ürünlere alternatif,kaliteli,esnek ve fonksiyonel cihazlrı ENDA markası altında üreten Sisel mühendislik A.Ş. makina otomasyonunda toplam çözüme yönelik çalışmalar da yürütmektedir.Sisel Mühendislik A.Ş.'nin kendi bünyesinde ENDA markası altında ürettiği yeni ENDA PLC serisiyle,değişik ölçekli otomasyon projeleri gerçekleştirmek mümkündür.

Raya geçmeli montaj yapısıyla genişleyebilir yapıda olup,toplam 272 noktaya kadar kontrol edilebilir.Programlama ve veri izleme portu olarak ethernet girişi kullanılır.CPU modül üzerinde seri portlardan anolog giriş/çıkışlara kadar birçok özelliği ayni anda taşıyan PLC'yi iki farklı seri portu ile ayni anda operatör paneli,barkod okuyucu,seri yazıcı,frekans inverteri gibi 3.parti cihazlara bağlamak mümkündür.

ELC PLC serisi üzerinde buluna standart ethernet portu üzerinden hub bağlantısıyla intranet/internet ağına dahil olunabilmekte ve bu sayede de uzaktan program yüklemek,analiz etmek mümkün olabilmektedir.Bununla beraber network üzerinden veri alışverişi hızlı bir şekilde kolaylıkla yapılabilmektedir.


İçerdiği standart PLC komutlarına ilave olarak, fonksiyon bloklarıyla uygulamalar hızlı ve kolay bir şekilde çözülebilmektedir.Tamamiyle görsel olarak tasarlanan editör programı Ladder programlama yapısına dayanır.Editör programı yanında verilen ESİM online simülasyon yazılımıyla geliştirilen uygulama görsel olarak test edilebilmektedir.

CPU modül üzerinde:

# 100MB Ethernet portu.Otomatik IP alma.(DHCP cilent)
# 1 adet RS232 portu(MODBUS RTU Master/Slave protokolü,ASCII haberleşme desteği)
# 1 adet RS485 portu(MODBUS RTU Master/Slave protokolü,ASCII haberleşme
desteği)
# 8DI 24VDC(2 adeti hızlı sayıcı,encoder bağlantısı,Max25Khz)
# 6DO Röle 220 AC 3A
# 1 kanal 0-10VDC analog giriş,10 bit çözünürlük.
# 1 kanal 0-10VDC analog çıkış,13 bit çözünürlük.
# Genişleme modülleri bağlantı portu ile 16 modüle kadar bağlantı imkanı.
# 32 kb program kapasitesi.
# RTC gerçek zaman saati.
# Flash ram ile tüm kullanıcı değişkenlerinin hafızada saklanması özelliği.
# 80 ns/komut işlem hızı.
# İşaretli katsayı,ondalık sayılarla işlem yapabilme özelliği bulunmaktadır.

ENDA marka ELC-386 PLC serisi tüm ENDa ürünlerinde olduğu gibi,RoHs standartlarına uygun olup,CE işaretiyle üretilmektedir.Sisel Mühendislik A.Ş.ENDA markası altında ürettiği tüm ürünleriyle iç ve dış pazarda söz sahibi olabilmektedir.

Alıntıdır.Asıl Kaynak:Mühendis ve Makina Dergisi,ağustos 2011 sayı:619 ISSN 1300-3402/Yeni Ürünler.
 
Son düzenleme:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst