doğu Bölgesınde neden alt yapı değılde dırek kullanılıyor ?

by-bunalim

Üye
Katılım
4 Şub 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
neden doğuda elktrıkler dıreklerden gecıyor yer altından neden gecmıyor ?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Doğu bölgesinde durumun böyle olması için fayda sağlayacak bir neden yoktur, alt yapı yetersizliği ve çarpık yapılaşma buna engel olabilecek bazı nedenlerden biri.
 
yanlışın var kardeşim ben doğudayım ve yeraltı var ve tüm hızıyla devam ediyor vedoğuya yapılan yatırım batıdan fazla böylede devam ediyor çoğu merkez ve ilçelerde yeraltı mevcut ve keşke de havai hat olsa çünkü elektrik şebekeleri yeraltına alınmış ama altyapı olmadığı için sonradan tüm sistem çöküyor kanalizasyon altyapı derken yeraltını alt üst ediyorlar o yüzden en sağlıklısı havai hat
 
Arkadaşlar sanki batı hep yer altı şebekeymiş gibi bir sonuç çıkıyor.İşin aslı Ülkenin her yerinde gelişi güzel yer altı şebekesi çalışmaları yapılıyor.Doğuda da batıda da halen şebekelerin çoğunluğu havai hattır.Bu konu kablolar bölümünde detaylı var.Şimdilerde yapılan yer altı olmaz olsun daha iyi.
 
Yanlışım yok dostum, Bitlis' e gidip gördünüzmü ? Yapılaşmanın çarpıklığından haberiniz varmı ? Gördüğüm yeri baz alarak söylüyorum. Soruda demişki ; " neden doğuda elktrıkler dıreklerden gecıyor yer altından neden gecmıyor ? " Hangi İl ' de hangi bölgede var veya yok onu sormuyor !


Zeminin kayalık oluşu, binaların çarpık ve düzensiz yapısı enerji iletiminin yer altına alınmasına büyük bir engel. Malesef bir çok İl' imiz böyle, kışlar ağır geçer şiddetli fırtına ve kar seviyesi 2 metre' ye kadar ulaşır, direkler devrilir, saat başı kesinti olur bazende kesinti günlerce devam eder, öyleki devrilen direklerin yere düşmesi can kaybına bile neden olabiliyor. Unutmayın 1 can eşittir içinde 1000 canlının yaşadığı dünyaya..! ve hiç bir şey bundan önemli değildir.

Yer altından olmuş olsaydı sizce bu sorunlar yaşanırmıydı ?

Bu durumda havai iletimin faydalı olduğunu savunmak çok saçma. Şehir merkezinde bazı kısımlar yer altına alınıyor ama, bu kısmı uygulama kesintilerin ve arızaların sonunu getirmiş değil.
 
arkadaşım olmasın demiyoruz eğer mesajı iyi okursanız bende yeraltı olmasından yanayım ama batı deyince batı arkadaşlar batıyıda doğuyuda iyi bilenler bilir her yönden batıya altyapı lkanalizasyon yok vs durumlar cokdan geldi ve oluyor ama doğuda her yerinde bunlar daha ya yeni geldi ve gelmeyen de o kadar da yer var yapılmaysn keşke olsaydı yalanmı arkadaşlar sorun bu yeraltına gelince yeraltınıbu yüzden diyorum eğer elektrik şebekeleri yeraltı olupda üstüne eğer altyapı olduğu zaman tüm o kadar masrflar harap oluyor kabloları patlatıyorlar ve o zamanda havai hatta insan şükrediyor anlatabildimmi eğer yapılacaksa altyapı yol kanalizasyonu bitsiin ve yeraltı o zaman mis gibi olur
 
inşaat işçilerinden ve çocuklardan havai hatta yanlışlıkla dokunup ölenleri biliyorum. yeraltı tabiki en iyisi
ancak maliyeti yüksek.
 
arkadaşlar yeraltı elektrik şebekesi kuağa hoş geliyosada; tedaşın mevcut şartnamesine göre yapılan tesisler sorun çıkarmaya mahküm. çünkü birileri elektrik şebekesini yer altına alma işini şebekeyi gömme sandıkları için kabloları toprağa gömerek yer altına almayı başardıklarını sanıyorlar. ancak oluşması muhtemel arızaların tespitini, onarımını veyahut gelecekte kesit arttırımını düşünen yok. anlayacağınız arkadaşlar yeraltına alındı sorunlar ve tehlike bitti demek neyazıkki iyimserlikten başka birşey değil ayrıca ben doğu illerinden birinde tadaşta görevliyim ve Şebeke yer altına tüm türkiyeyle beraber yavaş yavaş alınıyor ama yukarıda anlattığım gibi ben bu şekilde yeraltı şebeke tesisine biraz muhalifim
 
arkadaşlar zaten yeraltı uygulamaları gerek görülen yerlerde yapıulıyor doğu batı ayrımı pek yok denecek derece gerek görülen yerlerden kastım oturtulmuş düzene ulaşmış birimlerde yer altı elektrik ve diğer
uygulamalar hızla ilerliyor ama düşünün yarısı boş bi semt geleceği belli olmuyan biyer burası belki konutlarla dolacak belkide sanayi alanı olacak yani sonucu bir bilinmeyen şimdi burada neye göre hareket edilsin sanayi ye göremi konutlaşmaya göremi işte bu tür geleceği belli olmayan bi çok yerde havai hat uygulaması geçerli oturtulmuş doluluk oranına ulaşmış birimlerde zaten duruma göre çalışmalar hızla yapılıyor.
 
Arkadaşlar, bence doğu ya da batı değil tüm ülkede mevcut bir sorun bu. hatta bazı konularda bazı bölgeler o kadar geri kalmış durumdaki (eğer değerlendirme doğu batı şeklinde yapılacaksa) batı da büyük kentlerin dibinde bazı köyler ya da mahalleler ne durumda bakmak lazım.

Gözlem bir iki yerde yapılıp, değerlendirme genel olarak yapılmamalı bence

saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,755
Kullanıcılar
449,974
Son üye
umitseyhan

Yeni konular

Geri
Üst