"Discovery of water on the moon''

alfa romeo

Beyinci Ali Usta
Yönetici
Yönetici
Katılım
26 Eki 2007
Mesajlar
2,512
Puanları
206
Yaş
66
insanlık tarihinler boyunca aya bakarak hep hayaller kurdu ,aya bakarak uzayı merak etti ay tutuldu etkilendi bazıları onun konumuna bakarak zamanı (tarihi) takvimini takip etti artık yeni bir umut dogdu 2012 den önce insanlık (yapay yaşam ortamı yaratma şansı buldu )

Ayda yaşam olanagı sağlayabilecek miktarda su bulundu

Google'dan 'Water on the moon' özel logosu!

Dünya arama devi Google, Nasa'nın ayda su bulduğunu açıklaması üzerine global bir doodle (özel logo) hazırlayarak bunu tüm dünyaya aktardı...

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Ay'da donmuş halde önemli miktarda su bulunduğunu açıklaması, Google'ı da harekete geçirdi. Tüm dünyada Google'ı ziyaret eden kullanıcılar, Ay'da suyun keşfedilmesini anlatan glabal doodle ile karşılaşıyorlar.

"GERÇEKTEN EVET, SU BULDUK"

NASA'nın Ay Kraterleri Gözlem ve Algılama Uydusu'ndan sorumlu araştırmacı Anthony Coleprete dün düzenlediği basın toplantısında "Gerçekten evet, su bulduk. Hem de az değil, önemli miktarda" demesi üzerine tüm dünyada, Ay'da su keşfedilmesinin ardından büyük bir heyecan daha başladı. NASA, Ay'da suyu ise, güney kutbu bombardımana tutarak buldu.

Google ise dünya tarihine geçecek bu anı es geçmedi. Global doodle'ı ile kullanıcılarını karşılayan Google, "Discovery of water on the moon" yani "Ay'da suyun keşfi" başlığı ile bunu kullanıcılarına duyurdu. Bu özel logoyu tıklayan kullanıcılar ise İngilizce olarak "water on the moon" (Ay'da su) aramasına otomatik olarak yönlendiriliyor



Google'dan alıntıdır:
 
ayda suyun varlığı yıllar öncesinden biliniyordu, yeni bir şey değil..
olayın aslı şudur:
bundan 3 yıl öncesinde başkan Bush NASA nın marsa insanlı yolculuk projesini onayladı,
projenin başlangıcında dünya yörüngesinde istasyon kurulup , oradan marsa gidilecekti, sonra ay üzerinde üs kurup gitmeyi kararlaştırdılar...proje sadece ayda üs kurmak olsaydı buradan götürdüğünüz suyu rafine edip tekrar tekrar kullanırdınız ama amaç marsa yetecek yakıtı yapmak,
aranan su değil varlığı değil, suyun bolca bulunduğu yer..
 
arkadaşlar yıllardır tartışılan ve sürekli gündemde olan bir konu ayda bulunan veya bulunabilecek su. su bulununca yeni bir yaşam alanı oluşturulacak ve insanlar ayda yaşayacak. koloni oluşturulacak ve bir dünya maliyet aya aktarılacak.

şimdi yeni bir yaşam alanı bulmaya çalışan a.b.d yıllardır bunu gündemde tutuyor ve bunu da insanlık için yaptığını anlatıyor. insanlık için yaptığı çalışmaların altında nedense hiç iyi niyet göremedik bu güne kadar. o kadar çok örnekleri varki anlatmama gerek varmı.

şunu mu demeye çalışıyor acaba:

insanlar bakın, biz insanlar için yeni yaşama alanları bulmak için yıllardır çaba gösteriyoruz yani insanlığı düşünüyoruz.

kendi düşüncemi söylemek istiyorum.
a.b.d.: dünyadaki hava, su ve çevre felaketininin oluşmasında en çok katkı senden geliyor. yeterki sanayi , askeri, üretim, tüketim v.s. den dünyada senden çok dünyayı kirleten ülke yok. insanları düşünerek uzaylara gitmene gerek yok. yeterki mevcut ortamı kirletme yeter. hani söz var ya: gölge etme başka ihsan istemem. tam sana göre. senin düşündüğün insanların sonunu gördük, görüyoruz. lütfen bizleri düşünme.......

yazacak çok şeyler var ama bu kadarını yazıyorum.

arkadaşlar
hayırlı çalışmalar diliyorum...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,964
Son üye
lelaxi

Yeni konular

Geri
Üst