Dinamonun çıkışı

EARTH0

Üye
Katılım
3 Tem 2020
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
18
merhaba dinamonun çıkışını başka bir güç kaynağıyla nasıl birleştirebilirim
buradaki gibi
 

Ekli dosyalar

  • DINAMO.png
    DINAMO.png
    89.1 KB · Görüntüleme: 20
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
dinamodan üretilen 6 voltu adaptörden gelen 6 volt la serı bağlamak istiyorum
 
"Tek yönlü iletken devre" kutucuğu yerine tek bir diyotu (1N400X, 1N5400X, vb.) koyarak DC motorun dinamo çıkışındaki elektriğinin geri dönüşsüz olarak 6 volt DC'lik kaynakla birleştirilip, örneğin bu dinamo 6 volt DC'yi belirli bir devirde üretiyorsa 6+6=12 volt şeklinde seri bağlantılı bataryalar gibi seri olarak birleşmesini sağlarsınız.

Bu motora seri bağlı konan diyot 6 voltluk güç kaynağı veya bataryadan, bu dinamoda hiç elektrik üretimi olmadığı veya 6'nın çok altında olduğunda dinamo üzerine geri boşalmasını önleyecektir. Ayni eski oto sistemlerindeki dinamo > konjenktör ara bağlantısı görevini burada motora seri bağlı konan tek bir silisyum diyodun kolayca yapabildiği eski oto şarj sistemlerindeki bu durumun benzeri olacaktır. Kolay gelsin.
 
Bu dinamolar motorlar kayışlar v.s.

Bu şekilde elektrik üretmeyi düşünmüyorsunuz değil mi ? :D
 
Bu dinamolar motorlar kayışlar v.s.

Bu şekilde elektrik üretmeyi düşünmüyorsunuz değil mi ? :D

Merhaba, sn. Serkan_48; Hayır, kesinlikle de bu şekilde (şakayla karışık) devamlı elektrik üretimi şeklinde değildir, ya deneysel amaçla yani kişisel bir merakla (çünkü 12-13 yaşında çocukken küçük motoru daha büyük motorla akuple döndürüp büyük motor uçlarına 2.5, 3.8 voltluk küçük ampülü çıkışına bağlayınca ışığın aniden söndüğünü elektrik akımı geçince oluşan bir frenlenme etkisini bu deneyde görmüştüm) veya basit bir ödev (proje sorusu, vb.) şeklinde verilen bulmaca, bilmece, vb. şeklinde basit bir soru şeklinde de olabilir bu soru, kendi kanımca. Kolay gelsin.
 
merhaba dinamonun çıkışını başka bir güç kaynağıyla nasıl birleştirebilirim
buradaki gibi
Mesajlara görüşlere katılıyor olsam da, sorudaki şemada bir mantıksızlık - cinslik var ... Tek yönlü devrenin girişi pozitifken (+) çıkışı negatif mi demek isteniyor?
 
bakın dinamo sabit devirde dönerken 6volt üretecek bu 6 volt da adaptördeki 6 volt ile seri bağlantı şeklinde bağlanacak
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,755
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst