dikiş makinesi pedalı hız ayarı

En kıssa zamanda gönderip bikdiririm.
Tamam hocam,çok teşekkür ederim,saygılar.
 
Merhaba @Murat060606 arkadaşın gönderdiği pedalı dikiş makinesi yanımda olmadığı için bugün bir ampül ile deneyeyim dedim. Dikiş makinesinin 4 çıkışlı ucu olan orijinal kablosu yanımdaydı. Bağlantısını yaptım ampülü de o çıkışa direkt bağladım (makine üzerinde ki kondanstör vs olmadan) fakat pedala bastığımda ampüle elektrik gitmediği gibi pedaldan da ateş atıp sigortaları attırdı. Burada sorun pedalda mı yoksa benim ampülü boş kabloya değil de dikiş makinesine (akımın kondanstör vs üzerinden geçerek ampüle gelmesi) mi bağlamam lazım? Bu arada pedal da çoklu kömür diskleri var bilginize.
 
pedalın kablosunda ki uçlarda nevar onda ne var? muhtemelen faz giriyor çıkıyor motora seri bağlı olmalı.
 
pedalın kablosunda ki uçlarda nevar onda ne var? muhtemelen faz giriyor çıkıyor motora seri bağlı olmalı.
faz nötr ve toprak var hocam iki pedalda da. Biri devreli biri manuel kömür diskli. Dikiş makinesine takılan kablo 4 çıkışlı. Faz Nötr yan yana 2 uç yanlarında 3. olan uç galiba dönüş yapıyor. Çünkü makineye bağlamadan ölçtüğüm de boş değer yok. 4. ise toprak.
 
bu kömürlü pedala eski tip ampül takarak deneme yapamaz mıyım hocam? Yani dimmer gibi ampülde belli etmez mi az bastığımda az yanıp tam bastığımda tam yanmaz mı? Böyle denemek istedim ama beceremedim.
 
@Murat060606 Hocam pedalı bugün dikiş makinesinde deneme fırsatım oldu, malesef çalışmıyor kıvılcım ve duman çıkarıyor ve seramik gövde aşırı ısınıyor. Galiba kömür disklerde problem var ya da seramik gerekli yalıtımı sağlamıyor bilemiyorum.Yinede çok teşekkür ederim, zahmet verdirdim size. Her neyse @confickerbelasi ustanın dediği şekilde eski pedala ince kalem pilinin kömürünü uydurdum. Şu an eski pedal ile devir ayarlı olarak çalışıyor, umarım pilin kömürü çabuk bitmez. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için,saygılar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,671
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst