dikiş makinesi pedalı hız ayarı

pilin kömürü uzun yıllar gider geçmiş olsun.
 
Merhaba
Dikiş makinemizin pedalı arızalandı,söktüm içinde galiba hız ayarını yapan iki ayrı renkte parça var sarı ve siyah renk bunlara kömür gibi iki parça temas ediyor ama o kömürler kırılmış ondan dolayı pedal çalışmıyor. Ben şimdilik oraya metal bir parça uyguladım aç kapa yapıyor ama tabi hız ayarı olmuyor sadece aç kapa tek devir. Piyasa da ki pedallar da genellikle aç kapa hız ayarlısını bulamadım. Size sorum bunu nasıl çözerim, pedalın içine hız kontrol devresi koyarak uzun potlar falan uydurarak bir şey yapabilir miyim ? Bana tavsiyede bulunur musunuz ve önerdiğiniz parçaların temsili de olsa fotoğrafını eklerseniz çok sevinirim. Ekli dosyayı görüntüle 45470Ekli dosyayı görüntüle 45471Ekli dosyayı görüntüle 45472Ekli dosyayı görüntüle 45473Ekli dosyayı görüntüle 45474Ekli dosyayı görüntüle 45475Ekli dosyayı görüntüle 45476
"
hocam pot'u sadece lehimlemeyle bitmeyecek ki o pedala doğru açıyla basacak şekilde ayarlanacak. Böyle işler de bir çok ustaya angarya olarak görünüyor kimse uğraşmaz.Ha götürüp şuraya şu lehimlenecek desen yapar ama böyle böyle buraya uydurucaz ve bu mekanik olarak hareket edecek doğru açıda çalışacak falan bunla ne uğraşırlar ne bakarlar. Zaten ondan dolayı burada paylaşıyorum ki sizlerin tavsiyeleriyle uygun parçayı alıp kendi işçiliğimle (özenerek) bunu halledeyim.
,
hocam konuyla ilgili şöyle birşey nasıl olabilir o potu bir röle ve ip kopması için bir sensör kullanarak yani ip koptu bilgisi sensörden alındığında pedalı devre dışı bırakmak istiyorum .
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,906
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst