Dijital Saat Devresi

Katılım
18 Ara 2010
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
30
arkadaşlar bana acil dijital saat devresi ve baskı devresi lazım yardımcı olursanız sevinirim:confused:
 
arkadaşım bu devreyi ben çizdim.üzerinde değişiklik yapmak gerekebilir.zamanlayıcı olarak 4093 kullandım.dakika ve saat ayarlıdır.saati simüle etmek için açın yazılı butona basman gerekli.ares baskı devre çizimi size kalmıştır.
 
kardeş eyw bana bide malzemeleri lazım yardımcı olurmusun
 
malzemeleri resimde zaten tek tek var :)
 
çok teşekkür ederim eline koluna saglık.çalışmalarrında kolay gelsin...
 
kardes bu kopyalanmıyor ne işimize yarar kopyalayamadıktan sonra yinede ellerine sağlık
 
ktu de mekatronik teknikerliği okuyorum bence gayet gzl bir bölüm . mühendislik kazanamazsan eğer, endüstriyel elektronik yerine mekatronik teknikerliği de düşünebilrsin derim ben sana:):):) paylaşimin içinde teşekkürler :D:D
 
Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.KTU nun açılımı nedir? birazda o bölge hakkında bilgi verirsen çok minnettar olurum.bu arada mekatronik teknikerliğini ilk defa duyuyorum.tekrar teşekkür ederim.
 
kardeşim on numarasın çok iyi paylaşım eline emeğine sağlık senden bişey rica etsem bide şunun çalışma prensibini yazar mısın ?
 
sayıcı uçlarına clock darbesi geldikçe sayı arttırıyorlar sayı 59 a ulaşınca ve kapısının çıkışı 1 oluyo ve devre tekrar 59 a kadar saymaya devam ediyo sistem bu mantıktan yola çıkıyo ve her o landığında yanındaki sayıcı 1 arttırıyo bu sayede saniye dakika saat şeklinde gidiyo...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,354
Mesajlar
916,962
Kullanıcılar
450,212
Son üye
salamakas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst