Dijital elektrik sayacı ve bizzat yaşanmış bir olay

Sayın ilgili; 2013/Nisan ayanda almış olduğum evime Mayıs ayında taşındım. Eve geçtikten sonra Elektrik sayacını ev sahibi ile kontol ettik ve 100KW civadında olduğunu gördük, aynı ay tüm belgelerimi (tapu, dask ve kimlik fotokopisi) abone işlemleri için site yönetimine verdim ve kendileri de aynı ay içinde kurumlara teslim ettiler. Elektrik kurumundaki özelleştirmeden ötürü personel değişikliği nedeni ile aboneliğim 2013/Kasım ayında işleme konuldu ve il faturam 2013/Aralık ayında elime geçti, faturam 2500 TL civarında geldi. Yaptığım sayaç kontrolünde sayacın ekranının görünmediğini fark ettim ve Kuruma tüketim itirazında bulundum, on gün sonra sayacımı değiştirdiler, eski sayacın yapılan muayenesinde arızalı olduğu ve sayacın red edildiği tespit edildi. Buna rağmen kurum tarafından itirazım red edildi ve 2500 TL yi ödemek zorunda kaldım. mayıs ayında yapmış olduğum başvurunun kendilerinden kaynaklanan nedenlerle 7 ay sonra işleme alınması ve bu süre içinde arızalı olan sayacın yazdığı 2500 tl nin tarafıma ödettirilmesi hakkında nasıl itirazda bulunabilirim. Kurum ile ilgili bu yönde fazlaca şikayet bulunmakta. önceki evlerimde elektrik tüketim bedelim aylık 50-80u tl arasında gelmekteydi. bu hesaba göre aylık 350 TL ortalama kullanmış görünüyorum. bu mümkün değil. açıklamalarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Arkadaslar her dijital sayacin muhakkak bir acigi var unutmayin her dijital sayaci agirlastirirm acik cok
 
Merhaba.
Bir Kohler AEL.TF.27 sahiptir. Rağmen menüde 36 kuruhs olduğunu. Her 1 kwh 1 lira maliyeti.
Ne yapmam gerek? Nasıl düzgün ayarlamak için?
 
Sayaciniz arızalı sayac değiştirilerek sanayi ticaret bakanlığı yetkilileri nezdinde test edilir sayacin hata oranında eksik ise kullanımının kadar kiyas yaparak ek tahakkuk yapılır fazla yazıyorsa kullanımının kadar sizin faturanıza düşülerek mahsuplasma yoluna gidilir
 
engin10 bey 12 senede o sayac en az 2 kere değişmistir herhalde
 
Köhler Sayaçların Yasaklanma Nedeni Proğramlarının Dışarıya Sızmasıydı Kardeşim!
29 Aralık 2005... Hiç Unutmam O tarihi
hocam detaylı anlatırmısınız bu olayı? teşekkürler

06.10.2022 itibariyle bu elektrik sayacı takıldı dijital sayaç akıllı sayaca bu tarih itibariyle neden geçemedik ben anlamıyor bu konuyuda birisi anlatabilir mi?

 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…