Dialux'de Aydınlatma Hesabı ile İlgili

Katılım
12 Kas 2018
Mesajlar
14
Puanları
1
İyi akşamlar,

İlk defa aydınlatma hesabı yapacağım. Kafama takılan bazı şeyler var yardımcı olursanız çok sevinirim. Dialux'e firma kataloglarından bazılarını yükledim ama akkor lamba yok hep led var floresanı bile sadece Philips'de buldum. Ayrıca kodları çok karışık. Bir de Philips'in kataloğunda 1*18w' lık floresandan 10 tane var ve hepsinin ışık akısı farklı biri 700 biri 1200 mesela acaba armatür tipleri mi farklı diye düşündüm ama katalogdan anlaşılmıyor kodları aynı gibi gözüküyor. Aynı güçteki lambaların yaklaşık aynı ışık akısına sahip olması gerekmez mi ? O zaman projede mesela U 2*36'lık lamba olarak standart bir kod vermemizin anlamı kalmıyor her firmanınki farklı ise. Aslında verimleri lambanın yapısına göre değişebilir ama hesaplamada standart aldığımız için soruyorum.

Hollere b tip tavan armatürü koyacağım ama farklı projelerin hepsinde farklı güçte kullanmış birinde 15 w birinde 24 birinde 40 gibi. EMO'nun ajandasındaki bilgilerde enkandesan için 3 tane güç var. Ben bu tiplerin standart güçleri ve ışık akılarını nereden bulabilirim ? Tavan armatürünün kapağından dolayı ışık akısında azalma olabilir mi ? Yoksa enkandesan lamba ile aynı mıdır watt başına ışık akısından oran orantıyla emonun listesine göre mi hesaplamalıyım ? Armatür verimleriyle ilgili bir tablo var mıdır ? Yani aynı güçteki t,u,p tip armatür kullanılan lambalar için aynı ışık akısı değerine göre mi hesap yapacağız.

Bu bilgilere ihtiyacım var projeyi çizmeye devam edemiyorum. Teşekkür ederim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bana da böyle bişey lazım bende araştırıyorum kardeş bulursak paylaşalım.
 
Çok sağol teşekkürler kardeş
 

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,212
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst