devre analizi dersi

konu ile ilgili olarak itü mühendislik fakültesi hocalarından Prof. Dr. Yılmaz TOKAD isimli hocanın yazmış olduğu Devre Analizi Dersleri isimli 3 cilt olarak basılmış olan kitap yeni başlayanlar ve kaynak olarak kullanmak isteyen herkese yardımcı olacaktır. kitap Yılmaz Hocanın dersinde anlattığı notlarından oluşmaktadır. (ancak 3 cilt olan kitabın 2. cildi hiç basılmamıştır eğer ararsanız ve bulamazsanız şaşrımayın :D)

çözümlü örnek olarak önerebileceğim bir kitapta Prof. Dr. Fuat ANDAY Hocanın Devre ve Sistem Analizi Çözümlü Problemler isimli kitabıdır. bu kitap Birsen Yayınevi tarafından basılmıştır.

-------------------------------------------------------------------------------------

Bu arada dersin içeriği dersi gören herkese zor gelir ancak eğer düzenli olarak çalışırsanız ve eğer elektrik devrelerinin temellerini iyi bir şekilde biliyorsanız hiç sorun yaşamazsınız. tek önerim bu derse düzenli olarak çalışın. işlediğiniz bir konuyu anlamadan diğer konulara geçerseniz hep bir eksiklik olur. ayrıca bu dersi anlamazsanız ilerleyen zamanda göreceğiniz Elektrik Tesisleri I-II, Enerji İletimi ve Dağılımı I-II derslerinde de zorlanırsınız.
 
Fuad Anday konu hakkında gerçekten çok bilgili bir hocadır kitabını alırsanız faydalı olacağını düşünüyorum
 
arkadaşlar internet üzerinden ulaşabileceğim örnek sorular fln varmıdır acaba ben aradım ama bi türlü bulamadım. Özellikle ideal trafo, jiratör ve çok uçlularla ilgili. Teşekkürler
 
cybercup dostum Nazmi hocamı giriyor dersinize eğer öyleyse iyi çalış notlarına geçersin yok ben devre analizini öğrenicem diyorsan internette ara araştır bol döküman bulursun
 

Forum istatistikleri

Konular
128,327
Mesajlar
916,731
Kullanıcılar
450,170
Son üye
billurwan

Yeni konular

Geri
Üst