Devre üzerinde pic programlama

feezent

Üye
Katılım
19 Mar 2007
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar pic ile yaptığım bir devre var ( deney seti). Bütün modülleri eksiksiz çalışıyor. Gel gelelim devre üzerinde pic'i programlıyamıyorum. Pic sağlam başka programlama kartlarınada istediğim programı atarak çalıştırabiliyorum. Devre üzerinde pic'e program yüklenmemesinin nedeni ne olabilir.
 
ya bana bunun devre şemalarını yollayabilirmisin
 
Zerner diyotu ters takmis olabilirsin
5 nolu comman baglantisini yapmamis olabilirsin

Belkide soft vare problemi vardir :)
 
karadost
ya bana bunun devre şemalarını yollayabilirmisin

tabiki aşağıdaki adrese baskı devrelerini , devrenin son bitmiş halinin fotoğrafını ve örnek devre yazılımları ekledim baskı devre zor gözüksede bilen kişi için çok kolay pcb dosyası ile istediğiniz değişiklikleri yapa bilirsiniz güncelleştirme değişik özellikler eklerseniz benim de haberim olsun ;)

devre tamamen kendi tasarımım dır Türk gençlerine ve kendini genç hissedenlere armağan olsun istediğiniz değişiklikleri yapa bilirsiniz

designed by feezent :D
 

Ekli dosyalar

  • pic_deney.rar
    71.1 KB · Görüntüleme: 5
Devre üzerinde pic'e program yüklenmemesinin nedeni . pıc'in a ve b portlarına bağlı bir yükün olmasıdır
portlara bağlı olan ledlerin,lcd veya direnclerin eksi gerilimden ayırırsan pic'i programladğını göreceksin
 
arkadaşlar bana pic programlıyıcı devre şeması yollarmısınız pic16F84 programlayacam genelde bi devre seması olursa kendim yapabilirim böylece boş yere 40-50 ytl para vermeyeyim almak için
 
Arkadaşım en basiti jdm programmer yada pic Up proglamlayıcı programlayıcı programı olarakda IC-PROG tavsiyem ekte sana bir resim. Bu antrak tan yapmış olduğum ilk programlayıcı gayet iyi çalışıyordu sonra 16f 877 uyarladım. Kolay gelsin.
 
Sn.feezent
Bu sorunun asıl nedenlerinden biri programlama moduna geçirmek için MCLR ayağına 12v-13v civarı verilmesi gereken gerilim gerilim düşümüne uğraması, ulaşmaması,.. gibi sebeblerdir. Bunun yanında programlayıcınız (Portb,7 ve 6) kullanır bu ayaklarda kullanılan pull-up ya da pull-down yüklerin akımlarını karşılayabilmelidir. bunu yapamaz ise lojik seviye "0" veya "1" konumunda sabit kalmış olur buda picinizin programı doğru okuyamaması demektir.

Sn.muratmert4 arkadaşımızın verdiği örnek programlayıcıda bunun için (MCLR) önlem alınmış gibi görülüyor. bu devreyi örkek alarak düzenleme yapabilirsiniz. Fakat diğer bahsi geçen uçlar için ilave gerektirecektir.

iyi çalışmalar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,751
Kullanıcılar
449,973
Son üye
sfc16

Yeni konular

Geri
Üst