Devlet mi, özel sektör mü mühendisler için bu ortamda daha avantajlı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İllaki Teknik pozisyon şart değil arkadaşlar mesleğe 7 senemi verdim her mühendis ve teknikerin hayal ettiği tek yer vardır ismini vermeyeyim orda da çalıştım; anca Allah bereket versin karnımı doyurabildim o kadar çok sıkıldım ki elime tornivida alıp tozlu panoların içerisinde çalışmaktan, eve gres yağıyla gitmekten her aybaşı gelcek ay nasıl olacak diye beklemekten
kps de 95 puan aldım bölüm bazında birinci yada ikinciydim istediğim her yere girebilirdim ama içişleri bakanlığını seçtim ve şu an takım elbisemi giyorum oturuyorum bilgisayarın başına ne çarpılma riski ne kir pas ne de saçma sapan iş buyuran başımda amir yok herkes saygı çerçevesi içeinde işimizi yapıyoruz ve artık gelcek ayı düşünmüyorum. mesleğide bırakmadım hobi olarak uğraşıyorum eşe dosta yardım amaçlı yapıyorum hayat elektrikten ibaret değil.
Amacım sadece birilerine farklı pencere açmak inşallah biri yanlış anlamaz beni


Tamamıyla katılıyorum, hayat elektrikten yani işten ibaret değil kesinlikle. Ama özel sektörün büyük geneli hayatı sırf işe indirgiyor. Kendine kalan vakit sadece uyumak. Devlette boş kalırsın, sıkılırsın, monoton diyenleri yemin billa anlamıyorum. Monotonluk sadece iş hayatımıyla olacak. Uzun vadeli düşünen herkes kamuya geçmenin mantıklı olduğunu anlar. Yeni düzenleme ile açıköğretim mezunu sıfır deneyim polisin maaşı tazminatlar hariç minumum 3.200 liraya gelcek beyler, daha neyin davasını güdüyorsunuz. Bundan bi 10 sene sonra kamudaki eş değer pozisyonun ücretini özelde bulma şansınız sıfıra yakın olacaktır. Öğrenciler ve kamuda çok eski kalmışlar özelin ne durumda olduğunu bilmiyorlar. Arkadaşım bir yıllık mühendis, ismi olan holdinge girdi (ünvanıda var falanca filanca müdürü diye) maaşı 1.350 lira. Böyle giderse özelde çalışan mühendise, teknikere, teknisyene kız vermeyecekler. Baksana yeni mezun 3 mühendis maaşı bir polis maaşı olamıyor. Deneyimli mühendisler yeni mezun bir polis kadar anca alabiliyor. Ülkenin gidişatına bakın.

Bir ekleme yapayım,bu yılın şubat başında görüştüğüm iş yerinde üstelik ingilizcede yapılan mülakat sonrası deneme süresi diye 800 lira teklif edildi, şaka gibi ya 800 lira yıldız teknik mezunu olan elektrik mühendisine, şirketin arabasıda var, laptop da var cepte var yersen. Yani şirketin arabasını kullanırken bizi yoldan çeviren yaşı benden küçük polisin 4-5 katı az maaşla işe başlayacam. işin şakası bu ama gerçekten durum böyle.
 
Son düzenleme:
arkadaşlar, bazen gerçekten anlayamıyorum. Siz sadece ve sadece rahat bir ortam ve çok seviyeli bir sosyal yaşam içinmi okuyorsunuz bu bölümü. Herkes, yok özel daha rahat, yok devlet daha monoton. Tama herkes ister yoğun olmayan iyi ve düzgün bir işte çalışıp güzel paralar kazanmak. Ama herkes de yan gel yat yaparsa işleri kim yapacak. Bu işi hele ki bu mesleği sadece para ve rahat bir ortam için yapmaya niyetli arkadaşlar bence diplomalarını hakedenlere, üretmeye hevesli ve ülke ekonomisine de katkı yapacak mesleğini seven ve yaptığı başarılarını mutluluk sayan insanlara versinler. Mühendis arkadaşlar böyle düşündükçe işveren ne yapar. Sonuçta şöyle bir genelleme yapılıyor; yok efendim devlet daha rahatta bilmem ne. Arkadaşlar bence bu tamamen kişisel bir durum, kimisine devlette kendini daha iyi hisseder, daha iyi çalışır. Kimiyse dışarıda, özelde çok iyi işler yapar, üretir, çalışır, yeri gelir eğlenmesinide iblir, gezmesinide bilir. Sakın kimse düşünmesin birinden birini daha çok savunduğumu. Kişisel hiçbir şekilde bir ayrım yapmıorum. Çalışmaya niyetli, üretmek isteyen insan hem zamanla parada kazanır, mevkiide sosyal hayatta. Yeterki siz çalışıp hakedin. Diploma kimseye para kazandırmıyor, duyurulur. Parayı çalışan insan zaten alır. Bir çoğu diyorki yeni mezun oldum, diplomam var ama bana para kazandırmıyor. Böyle düşünene hiç bir diploma para kazandırmaz. Ayrıca sosyal hayat dediğiniz nedir anlayamadım, amerikan filmlerindeki gibi büyük villa, havuz, spor araba ve her gün arklı bir mekanda akşam yemeği ve eğlencemi. Kendinizi kandırmayın. işini bildikten sonra çöpçülük yapan biri bile sosyal yaşamını yaşar, engel değil ne mesaisi nede aldığı maaş. benden bu kadar umarım mesajı alanlar anlamıştır.
 
Son düzenleme:
uğur arkadaşım senin sosyal hayat tanımın nasıl bir şeydir ciddi merak ediyorum. Senin yaptığın sosyal hayat analizini kimse yapmadı, aksine sen hollywood filmlerinde takılı kalmışsın sanırım. Kesinlike burda yazılan mesajları okumamışsın. Senin bu mesajını beğenende olmuş ya ben ona yanarım.
 
Bu işi hele ki bu mesleği sadece para ve rahat bir ortam için yapmaya niyetli arkadaşlar bence diplomalarını hakedenlere, üretmeye hevesli ve ülke ekonomisine de katkı yapacak mesleğini seven ve yaptığı başarılarını mutluluk sayan insanlara versinler.
BU cümle için beğeniyorum sayın Yelek 87
 
BU cümle için beğeniyorum sayın Yelek 87

Hiç şüphem yoktu arkadaşım, diploma verilmez alınır. Mühendislik diplomasını almakta bu devirde marifet değil. Olayın diploma ile alakası olmamasına rağmen konuyu rahat iş isteyenler diplomalarını versinler diye kendi eksik taraflarını tatmamlanmaya kalkmasıdır. Bu mesajı yazan arkadaşa hiç bosnaya zahmet etmesin mühendislik tamamlaması için ben veririm ona, tabii bu arada ilk mesaj attığı konuda kpss atamalarıyla ilgili olması ve forumu notebook çekişine katılmak istiyorum seviyesinde olanların, düzenli ve kandine vakit ayırma isteğini sosyal hayat dersi vermeye kalkarak anlatmasıda gülünçtür. Hiç kimse devlette çalışarak sosyal hayatı havuzlu partiler olarak düşünmediği açıktır. Para ve diploma olayı gibi konuya en ufaktan ilgisi olmayan terimleri katanların gerçek ve samimi olarak ne istedikleri belliyken sözde çalışmayı seven yazılarla kendilerini kandırırlar.
 
YELEK kardeş, yazdığın cevaplara sadece gülüyorum. Ayrıca benim senin diplomana da ihtiyacım yok. Sen kendi diplomanla bir yerlere gel ondan sonra konuş. Hem sende dahil hiç kimsenin insanların özel hayatttaki yaptıkları şeylere dair atıp tutmasına, yok şöyledir, yok böyledir, demesine hakkı yok. Ki sen beni ne kadar tanıyorsunda böyle konuşabiliyorsun. Emin ol beni tanıdıktan sonra bu düşüncelerin değişirdi. Mesajlarıma bakıpta, arkasından bir art niyet arayıp, üstüne de teşhir eder gibi konuşman zaten senin seviyesizliğini belli ediyor. Hem şimdi sana kendi öz geçmişimi anlatıp da seni mahcup etmek istemem. Yaptığım bir çok proje ve aldığım bazı yarışma dereceleri var alanım ve bölümüm üzerinde. Peki senin neyin var, yaz da hak vereyim. Ayrıca benim hiç bir filme takılı kaldığım yok, tam tersine gerçekleri çok net görebiliyorum, neden dersen çünki ben 12 yaşımdan beri inşaat dahil bir çok işte çalıştım, ailemde çok zengin değiller sonuçta. Yani çok açlıkta gördüm, fakirlikte geçirdim. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu senden daha iyi bilirim emin ol. Bu yüzden insanlar hakkında yorum yaparken önce biraz düşün istersen kardeş. Neyse bu konuyu daha fazla kişisel tartışma haline getirmek istemiyorum. Dostça kalmak dileğimle. Umarım bu sefer daha net anlaşılmıştır.
 
Son düzenleme:
Öncelikle uğur arkadaşım, bu konuda diplomayı konusu katan sensin, bir insan bu konuda diploma konusu niye karıştırır!!. Herkes konuya baktığı açıdan değerlendirmiş, beni suçlarken sen daha fazlasını ilk mesajında yapmışsın. Daha önceki mesajlarınada bakınca zaten bu konuda fikrinin bu olması çok net. Ne kadar hayat tecrüben olduğu mesajlarından belli :) Önce okulunu bitir kpss den 80-85 al atanmayı bekle. Hayat konusunda müthiş fikirlerini o zaman paylaşırsın.
 
Bu konu neden bu kadar uzadı arkadaş. Devlet isteyen oturur kpss çalışır atanır, kendini geliştirir ikinci tabancasını öyle yakalar. Özel isteyen kendine çift tabancayı mezun olmadan yapar yükü daha ağırdır kendini geliştirir sektörünü belirler işine tak diye girer. He okulum büyük ben 4 sene sadece okudum staja da torpil ya da okul ismimle girdim dersen Türkiye'de aç kalırsın :) Özel istiyorsan maaşınıda yüksek istiyorsan aranan adam olacan. Yani her türlü kendini ispatlaman gerekiyor özel için. Lisans eğitimi her yer veriyor ve bilgi her yerde artık. Yoksa ya devlete girmek zorunda kalırsın yada araştırma görevlisi olursun
 
Özel istemeyen biri ne yapacak? Kendi mesleğini yapmak istiyorsa ya araştırma görevlisi ya devlet ya da kendine ofis bulup kendi işini yapmaya çalışacak. Kendi işini yapacaksa baya sürünecek, Araştırma görevliliği ve devlet kalıyor geriye. Bu ikisinden birini seçmeyeceksen ne yapacaksın? Zorundalık işte. Zorundalıklar bana göre değil ben özele rest çekiyorum dersen o zaman ticarete atıl işlek bir yerden dükkan kirala aylık gelir giderini optimizasyon formüllerine göre çıkart dengeni kur. 3bin tl kira ver 20bin tl ciro yap bu da mühendislik ama kendi mesleğin değil bu endüstricinin işi :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,306
Mesajlar
916,563
Kullanıcılar
450,144
Son üye
Saffetarli

Yeni konular

Geri
Üst