DERİN DONDURUCU ARIZASI

akarsu

Üye
Katılım
19 Haz 2008
Mesajlar
135
Puanları
1
Yaş
31
HERKESE MERHABA
Arçelik derin dondurucunun termostatı kopmustu bende degıstım gayet guzel 2 ay çalıstı şimdi tekrar dolap bozuldu ama bu kez termostatmı bilmiyorum ama bana gore termostat degıl cunku termostat bozuldugunda sok dugmesıne basınca calısıyodu bu kez calısmıyor. motora paralel bir tane fan var fan calısıyor ama motor sogutmuyor. sizce arıza motordamı yoksa gazlarla ılgılı bır sorunmu var. ve yaptırmaya degermı.
herkese teşekkürler...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
En basitinden motora gelen voltajı ölçermisiniz?
 
motora paralel fan var eger elektrık gelmese oda calısmaz ama suan motordan arasıra sankı bı ses gelıyor. sogutma yok
 
kompresör çalışıyor mu ? kompresörde ses varmı hiçmi tık yok ?
 
Motorun çalışıp çalışmadığını voltj ve amperlerini soracaktım ama fan çalışıyor diyerek kompresörün çalıştığını varsaydı arkadaşımız.

küçük fanlar voltaj düşük gelse bile dönebiliyor ama bu kompresörün doğru çalıştığını anlatmaz. voltaj düşük gelirse hızlı bir şeklide ısınır termik açar.. önce kompresörün tam anlamıyla çalışıp çalışmadığını anlamamız lazım...
 
HERKESE TEŞEKKÜRLER
Prizden gelen elektrik direkt anahtr üzerinden motora ve ordanda fana paralel geldigi için voltaj düşme ihtimalı yok dıye dsunuyordum. Sorun o paralel baglantının yapıldıgve ordanda motor üzerine gelen klemens gibi bir prcada sorun vardı degiştirip enerjı verdıgımızde gayet güzel çalısıyor suanda.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst