Demirdöküm tüplü şofben sürekli yanıyor...

Bizim emektar şofben 4 sene sonra tekrar arıza yaptı.Tekrar arıza yaparsa buraya yazarım demiştim.Pilot kapatsamda yanıyor bu birinci arızası.Tüm bakımlarını yaptım.Kafama takılan bir konu daha var bunu da cevaplarsanız sevirnirim.Gerçekten merak ettim çünkü.Diyaframın oturduğu üst kapakda bir vida var resimde kırmızı yuvarlak içine aldım bu vidayı gevşettiğmiz zaman su geliyor ben sadece diyaframın alt bölümünden basınçlı su geçiyor ventil yukarı öyle kalkıyor üste su sızmaması lazım diye düşünüyordum.Vidayıda içindeki havayı almak amaçlı konuldu sanıyordum fakat oradan su geldiğine göre diyaframa hem alttan hem üstden su gelmiş oluyor bir yerde hatamı yaptım diye düşünüyorum.Vida ne amaçla konuldu birisi aydınlatırsa sevinirim.

dObpVp.jpg

OoMgGP.jpg
 
Tam emin olmamakla beraber Filtre olabilir o vidada. Suyu kesip tamamen sökmek lazım eğer filtre varsa tıkanmış diye kontrol edilir.
 
Tam emin olmamakla beraber Filtre olabilir o vidada. Suyu kesip tamamen sökmek lazım eğer filtre varsa tıkanmış diye kontrol edilir.
hayır filtre degil dibinde kırmızı sert conta var birde uc kısmında siyah oring conta var.açında hava değil su geliyor diyaframın üst bölümünede su doluyor o zaman kafamı karıstıran olay bu
 
Demirdöküm compact tüplü şofben (pilli otomatik ateşleme)
İçinde su kalmış. Yaylada kışın donmuş. Üstte bir bakır boru çatlamıştı. Kaynakla kapattım.
Su grubunda çatlak filan yoktu. Su kaçıran yeri de yoktu. Ateşleme yapmayınca yüksek sıcaklık termostadına baktım açık devre olmuş. Kısa devre yaptım.
Son hali videodaki gibi. Pilotu ateşliyor. Gazı açmıyor.

Bu modelde selonoid bobin yokmuş. Başka bir ünite varmış. TBK ünitesi.
Sorun nedir?
Screenshot_20200713-224156_Drive.jpeg
 
Geçmiş olsun, bunlarla fazla uğraşmadım ve uzun süre elime de geçmedi. Bahsettiğiniz solenoid aynı parça mıdır bilmem, ateşleme termokupluna bağlı bobin var onu kontrol edin derim. Aynı ocaktaki termokupl mantığında güvenlik amaçlıdır, gaz alevinin ısınmasıyla elektrik üretip gaz hattını açık tutar. Yine bu uç oksitten biraz takatten düşmüş olabilir hafifçe tel fırçayla üzerini biraz alın.

https://www.google.com/search?q=ŞOF...XxwqYKHR7QAnUQ_AUoAnoECAwQBA&biw=1280&bih=881

Bakımını ihmal etmeyin, her parçasına kadar söküp eskiyen yıpranan varsa değiştirin sağlıcakla kalın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,690
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst