Demirdöküm Kombi Çok Sık Devreye Giriyor Çıkıyor.

teknokit

Üye
Katılım
16 Eyl 2008
Mesajlar
30
Puanları
1
Yaş
66
pilotlu kombi kalorifer modunda, termostat atınca pof diye devreye giriyor , 5-10 saniye sonra gene pilot konumuna dönüyor.yani kararlı bir şekilde brülör yanıp ,suyu ısıtıp durmuyor. pof pof ikide bir yanıp sönüyor( yani pilota geçiyor).termostat değişti gene olmadı .
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
kalrifer modunda mı tesisat suyu modunda mı sorun yapıyor? tesisat suyunu ısıtmada sorun var mı? tesisat suyu normal çalışıyor ise sirk pompa motoru sıkışık , su girşiş filtreleri tıkalı , vanaları kapalı olabilir.
 
yok sirkülasyon pompası normal dönüyor.radyatörlerde herhangi bir anormallik yok.zaten ona bakıldı.kullanım suyu sorunsuz.sadece termostat çok kısa sürede devreye giriyor, alev yükseliyor.en az 5-10 dakika ısıtıp pilota döner diye beklerken 10 saniye sonra susuyor. döngü böyle sürüp gidiyor. kaç kere servis geldiyse bi şey söyleyip gitti.
 
o zaman kalorifer suyu sıcaklık kontrol eden ntc veya elektronik kart arızalıdır
 
arkadaşım bulör motorunun kontaktörleri bozuk olabilir.yakıt filitresindende tıkalı yada pislik dolmuş olabilir
olabilir
 
benim fikrim ise tesisattaki filtreleri kontrol etmendir su yavaş sirkülasyon yaptığından çabuk ısınıyor ve termostad kesiyor
 
bende demirdöküm nitron kombi taktıracaktım.e.c.a düşünmem lazımmış.
 
Merhaba benimde demirdöküm aden marka kombim var.
bende ki sorun da kombinin su boşaltması.Bu durum kombinin ısısını düşürüp,tekrar devreye almak istediğimde oluyor.Biraz su akıttığı için basınç düşüyor. Bu nedenlede kombi devreye girmiyor.Basıncı normalae getirince çalışıyor.
Sorun ne olabilir? Acaba.
 
Hayır su tahliye borusu var bakırdan.ondan akıtıyor.Sanırım Fazla basınç algılaması yapıyor ve emniyet için su atması gerektiğini sanıyor.Ama bu bilgiyi veren sensör sanırım yanlış bilgi veriyor.Bu sensörde nerede onu bilmiyorum
 

Benzer Konular

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,229
Mesajlar
915,972
Kullanıcılar
450,019
Son üye
ivanko_100

Yeni konular

Geri
Üst