delta plc'nin geleceği hakkında

çıraközgür

Katılımcı Üye
Katılım
6 May 2014
Mesajlar
628
Puanları
56
Konum
Kırıkkale
Arkadaşlar merhaba
çalıştığım fabrikada buradaki arkadaşların destek konularını okuyarak, gerek sorarak gemo ar2 plc ile 6 adet enjeksiyon makinesinin panosunu yeniledim... sonra biraz daha ileri seviyeli ekranlı otomasyon delta ürünlerini öğrenerek iki makinenin panosunu yeniledim, hali hazırda 24 saat çalışıyor.
üçüncü makine için uğraşırken delta dvp04DA ürüne ihtiyacım vardı, nette aradığım tüm firmalarda stokta kalmadığını söylediler, Deltanın Türkiye temsilcisi F.A.S.T firmasını aradım " aradığınız ürün elimizde kalmadı, bizim delta ile alakamız kalmadı... delta firması Türkiye'de ofis açmaya niyetli... " gibi şeyler söylediler.
her daim desteğini esirgemeyen forum sitesi http://www.deltaotomasyon.com 'da kapanmış. ( en çok üzüldüldüğüm kısım burası)
elimde yenilemem gereken 12 makine daha var, delta ürünlerinden vazgeçip farklı bir plc yemi yönelmeli miyim?
ileride ek parça sıkıntısı yaşamak istemiyorum.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
S.A.
Kendi kontrol kartlarınızı oluşturmanın zamanı gelmiş demektir.
 
Bence öyle düşünme bayilerin çoğu devam edecek. Sadece fast ile anlaşması bitti. Belki kendi daha iyi bir şekilde daha avantajlı fiyatlarla gelecek.
 
Delta eğer sistemi fast ' in elinden aldıysa elemanları da çekebilir. Yada fast kendine daha ucuz sağlayıcı da bulabilir. Deltayı delta yapan fast in verdiği destektir gerisi nayhoş.
 
Uzmanlığım Siemens PLC ler..Delta ile bir kaç işim oldu.Hiçde yabana atılacak PLC ler değil.Anlaşılan Türkiyedeki bu pazarın kaymağını FAST a yedirmemekte karar almışlar.Şu an biraz durulsada eskisiden daha yaygın pazara hükmedeceklerdir gene..
 
Ticari anlaşmazlıktan dolayı,kısa bir süre ürünlere erişimde sıkıntı olacak gibi görünüyor.
Yeni yıl ile beraber sorun aşılmazsa,delta pazardaki payını epey kaybeder.Kaybedeceği
itibarı da cabası.
 
Forumu baya iyi bilgiler vardı keşke hemen kapanmasaydı.
 
Delta servisi iyiydi. Delta çok yanlış yaptı aynı kaliteyi sürdürmesi çok olası değil. Ben de birkaç makinemde kullandım. Umarım arıza durumunda ortada kalmam.
 
Deltayı Türkiye pazarında bugünkü durumuna getiren tartışmasız FAST'ın verdiği destekti inkar edilemez Delta bu desteği umarım bizlere aratmaz( Bu konuda şüpheliyim) ama.....
Delta türkiye ofisini açtı sadece ekip olarak hazır değiller onuda 10-15 gün içerisinde tamamlayacaklarını düşünüyorum. FAST bir konuda çok yanlış yaptı oda piyasaya o kadar ürün sürdü ve Delta ile olan anlaşması biter bitmez FORUM sitesini kapattı burada müşterilerine çok ayıp etti en azından forum siteinden bir duyuru yaparak forumu 10-15 gün daha açık tutabilir ve müşterileride ihtiyaçları olan kaynağı en azından oradan çekebilmeliydi tamam sorulara cevap vermeyebilirdi ama döküman olarak en azından bizleri düşünerek belirli bir süre daha açık bırakabilirlerdi buda FAST firmasının müşterilerine verdiği değeri gösterir yeni ürünlerle yakında buradayız diyorlar peki bu ürünleride piyasaya sürdükten sonra birsabah bakmışız desteğini kesmiş forumunu kapatmış v.s. bizi yolda bırakmayacağının garantisi varmı? Nasıl FAST'a güvenerek ürünlerini alayım şimdi?

elimde yenilemem gereken 12 makine daha var, delta ürünlerinden vazgeçip farklı bir plc yemi yönelmeli miyim?
ileride ek parça sıkıntısı yaşamak istemiyorum.

Ben pek beğenmesemde GMT deneyebilirsin yerli bir üretim basit işlerin üstesinden gelebilir ama orta dereceli ve ileri derece kompleks uygulamalarda ne olur bilemeyeceğim yada fatek dene diyeceğim ama onunda software programında fonksiyon blokları oluşturamıyorsun alt program oluşturmanı söylüyorlar ama ondada her defasında örneğin tek motor kontrol edebilirsin aynı anda 2 motoru bir alt programla kontrol edemezsin diyorlar o nednele fonksiyon blok ihtiyacın olan işlerde tavsiye etmiyorum valla aklıma başka siemens schneider omron geliyor onlarda fiyat olarak biraz yüksek gelebilir bazı durumlarda... Kısaca delta muadilini pek bulabileceğini sanmıyorum ama şu Türkiye ofisi bir yapılanmasını bitirsin herşey belli olur ya tamam ya devam ....
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,247
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst