delta dop b' den vfd-el serisi frekans ayarlamak mümkün mü

Samet07

Üye
Katılım
22 Mar 2013
Mesajlar
7
Puanları
1
merhaba:
ben lise son sınıf öğrencisim benim elimde delta vfd-el serisi 0,37kw bi hız kontrol cihazı, delta dop b bir oparatör paneli ve 14ss2 bir plc var oparatör paneli üzerinden hız kontrole bağlı motorun frekansını değiştirmek mümkün mü? mümkünse eğer hız kontrol haberleşme bağlantısı nasıl yapılmalıdır
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
 
Son düzenleme:
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
bide ekran üzerinden invertörü kontrol etmemiz için yapacaklarımı tarif edebilirmisiniz kullandığın plc 14ss2 invertör vfd-el ekran da dop b05s101 ve invertör plc rs485 üzerinden kontrol edilebir mi edilebilir ise nasıl yapabilirim
 
Merhaba,

Linklerdeki bahsedilen parametre, açıklamalar, örnek uygulamalar takip edip adım adım uygulamalısınız.

Bunları uygularken karşılaştığınız durumları detaylı belirtebilirseniz daha sağlıklı olacaktır.

İyi çalışmalar.
 
Ekran ile plc haberlşmesinde bi sorun yok ama inverter ile haberlesme saglayamadim en bastan yapmam gerekenleri anlatabilirmisinz ve ekrana yazmam gereken programida ek olarak gonderebilirseniz cok sevinirim bir sorumda su olacak ekran ile plcyi haberlestirip inverteri plc uzerinden kontrol Edilebilir mi
 
Merhaba,

Burada bağlantı yapısı olarak 4" DOP-B COM1 portundan RS-485 olarak haberleşme bağlantısını çıkıp, PLC ve Sürücünün RS-485 portlarına + ve - birbirine denk gelecek şekilde bağlanmalı.

Ardından PLC istasyon numarası varsayılan olarak 1 dir,
sürücü istasyon numarası ise 09.00 parametresinden "2" ayarlayınız.

9-04=1 //Protokol=Modbus ASCII 7-E-1
2-00=3 //Frekans kaynağı=Haberleşme

Yeni oluşturacağınız ekran programınızı ise "Kontrol Cihazı=Delta Controller ASCII" seçip haberleşme seçimlerini de RS-485, 7 Databit, Even Parity, 1 Stopbit seçilir.

Artık ekran programınızdan hem sürücü ve hem PLC ile haberleşebileceğiniz kendi programınızı yazabilirsiniz.

İyi çalışmalar.
 
kullandığım dop b de com 1 de rs485 çıkışı yok com 2 de var veplc ve invertöre + ve - yi birebir bağla derken ek mi yapmalyım bide kullanmam için ufak bir program gönderebilirmisiniz şimdiden teşekkürler..
 
Merhaba,

Eğer kullandığınız ekran DOP-B 4" modeli değilse RS-485 portu COM2 ve COM3 üzerinde bulunur.
Örneğin COM2 portu üzerindeki Pin1=D+ ve Pin6=D- dir. Buradan çıkan haberleşme hattı D+ ve D- diğer cihazların (PLC,Sürücü vb.) RS-485 haberleşme + ve - leri ile birebir bağlanmalıdır.

İyi çalışmalar.
 
bide basit start stop çalışma için program gönderebilirmisiniz ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,726
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst