DC Voltaj ayarlamak

ilker

Üye
Katılım
26 Eyl 2006
Mesajlar
73
Puanları
1
Yaş
39
Merhabağlar
benim takıldığım nokta bir üretecden 12 ila 90VDC arasında değişen voltajlar alıyorum. bu voltajları sadece sinyal için 2ila 5 vdc ye düşürüp kumanda ederek güç devresini hazırlıyacağım.yani 12=2---90=5V.arasında olmalı bunu çıkışı,dirençleri seri bağlayarak kısadevre ederek hallediyorum.Ama korkuyorum benim almam gereken güç 200W civarında bu gücümü düşürür diye ha bunuda diyotla çözerim diye düşünüyorum ama emin değilim.
Yardımcı olursanız sevinirim.
İlgilenen Herkeze TEŞEKKÜRLER.
 
çıkışların mosfetmi?
kaç mosfetle sürüyorsun?
kullandıgın dirençleri hangi devrede kullanıyorsun?
opamp kulanmayı denedinmi?
 
kaynaktan gelen gerilimi regüle ederek salınımları engelleyebilirsin. çıkış kısmında da düzgün ve 90-0v arası ayarlı bi gerilim elde etmek istiyorsan basit bir pic devresiyle PWM sinyalleri üreterek ayarlı olarak bu işi rahatlıkla halledebilirsin.
 
bence picle uğraşıp zaman kaybına gerek yok benim sana önerim şu kardeş. birtane basit olmamakla beraber bir güç kaynagı dewresi bul ve üzerindeki malsemeleri 90v tan fazla voltaja dayanacak şekilde değişitir.bunu bulan çok basittir sadece katogtan bakarak bile yapabilirsin.hemde daha ekonomik olur. 3lira kar edecez diye 5 lira zarara gerek yok. transistörlü bir devre düşünürsen transistörleri darlington bağlamanı öneririm ;)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,732
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst