Dc motoru çalıştıramıyorum.

jeandark

Üye
Katılım
28 Tem 2011
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
33
merhaba. elimde şöyle bir motor var. arnica marka el blender inden sökülmüş. fakat ben bunu fişe takınça vibrasyonlu çalışıyor galiba voltaj çok fazla geliyor. ama önceden bu motor Şebeke elektrikğiyle çalışıyordu. galiba bunu el blender ından sökerken akımı düşüren bikaç devreyide sökmüşler. sizlerden ricam ben bunu nasıl eskisi gibi çalışır hale getirebilirim?
IMG_20201228_154728.jpg
Screenshot_20201228_155037_com.android.chrome.jpg

bu motoru şu aldığım su pompasına monte edip, dışardan şofbene gelen suyun tazyikini artırmak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
fişe direkmi bağlıyorsun,doğrultmamı kullanıyorsun???? motor üzerinde dc 230 v gördüm. yanlışım varsa kusura bakmayın
 
hocam demeseniz de olur benden yaşca büyüksünüz ben 14 yaşındayım. soruya gelirsek doğrultma devresi lazım priz(AC)akımdır ama motorda (DC) yazıyor bu motora 1 tane doğrultma devresi (köprü diyot) takıp kullanabilirsiniz.
 
hocam demeseniz de olur benden yaşca büyüksünüz ben 14 yaşındayım. soruya gelirsek doğrultma devresi yapmanız lazım priz(AC)akımdır ama motorda (DC) yazıyor bu motora 1 tane doğrultma devresi (köprü diyot) takıp kullanabilirsiniz.https://urun.n11.com/arduino-urunleri-ve-setleri/kbpc3510-35a-1000v-masa-tip-kopru-diyot-P378058327
önemli değil hocalık yaşta deği baştadır hocam :) peki kullanacağım diyot 600v 6a olsa yeterli midir? yoksa 1000v 8a mi taksam?
 
İşinize karışmak gibi olmasın ama 220V elektrik ile suyu birbirine bu kadar yaklaştırmak, beraber çalıştırmak isterseniz bir bilenden Montaj ,izolasyon, besleme ve bağlantı konusunda yardım alın.

Söz konusu voltajın şakası yok ve siz bununla su pompası çalıştırmayı düşünüyorsunuz ama pompa devri ile motor devrinin uyumlu olduğunu hiç zan etmiyorum.Eğer uyumlu değilse ve pompa yüksek devirden dolayı dağılırsa elektrik ile su teması kaçınılmaz olur.Eğer bu esnada şofbende çalışıyorsa bildiğiniz elektrik çarpılması riski ile karşı karşıyasınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst