DC Mİ AC Mİ ?

nokia1695

Üye
Katılım
20 May 2012
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba arkadaşlar elimde k2 marka 2 tane adaptör var.İkiside 12 volt 2.1 amper ama bunların dc mi ac mi olduklarını bilmiyorum:( nasıl bulabilirim ? Yardımcı olursanız sevinirim.:)Bide bunların kaç watt olduğunuda bilmiyorum nasıl öğrenebilirim ?
 
kardeş adaptör dediğin dc olur zaten.ama avometre ilede bulabilirsin kendin bulmak istersen.ayrıca W=I.A dır.yani W=12.2.1A den 25W civarındadır.kolay gelsin
 
Bazı modem adaptörlerinin çıkışı AC dir, başka AC adaptörlerde olabilir. Ne olduğunu bulmanın en basit yolu üzerini okumaktır, değerlerin yazdığı yerin fotoğrefını eklerseniz bakarız. Değer falan yazmıyor ne yapacağız, en basit çözüm; bir led alınır, herhangibir bacağına 3-5 k direnç bağlanır, dirençli hali ile adaptöre bağlanır, birde bacaklar ters çevrilip bağlanır, eğer led her iki durumdada yanıyorsa adaptör AC çıkışlıdır, sadece tek yönde yanıyorsa (%99 siz %100 diyede düşünebilirsiniz, bazı istisnai durumlar olabilir) DC çıkışlıdır. Eğer yönünüde bulmak istiyıorsanız, lede baktığımızda içinde bacakların bağlı olduğu 2 metal parçası gözükür bunlardan nispeten büyük olanı -, küçük olanı artı bacağa bağlıdır, adaptör ledi tek taraflı yakabiliyorken yani DC çıkışlı adaptör kullanıyorken, led yandığı zamanki bağlantıda adaptör bacakları ledin tanıma uygun hangi bacaklarına bağlıysa adaptör + - bacakları bunlardır. Tabiki en kolay yöntem ölçü aleti kullanmaktır, ölçü aletinde DC bir adaptörün çıkışını ölçerken + - ters bağlayıp ölçerseniz size eksi bir değer gösterir buna dayanarak dahi adaptör çıkışının DC mi AC mi olduğu bulunabilir.
 
IMG_0738.jpgAdaptör bu diğerinin fotosunu çekmedim çünkü kağıdını yırttım şimdi bantı çıkartırken ama aynı yazılar yazıyordu.
 
Adaptörde yazan output +12V _ _ _ ve bu düz ve kesikli çizgi (düz çizgiyi gösteremedim fotoda var) çıkışın DC olduğunu söylüyor.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,742
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst