Danfoss FC51 Düşük Frekansta Motorun Ters Yöne Dönmesi

ermansevim

Üye
Katılım
19 Kas 2020
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
28
Merhaba. Danfoss FC51 Monofaz girişii sürücü çıkışını 0.8Hz-1Hz aralığında çalıştırdığım zaman üçgen bağlı asenkron motor, olması gerekenin tersi yönüne dönüyor. Frekansı biraz arttırdığım zaman durup, olması gereken yönde devam ediyor. Bu işlem motor boşta iken ara sıra gerçekleşirken motor yüklü iken belirgin bir şekilde gerçekleşiyor. Bunun nedenini ve çözümünü öğrenebilir miyim?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Parametre 3-00(0) , 4-10(0), 1-73(0), 1-01(0) bu ayarları girip deneme yapabilir misiniz.
 
Özür dilerim geç cevap veriyorum anca deneme fırsatım oldu. 3-00 ve 1-73 parametrelerini 0 olarak ayarlamıştım daha önceden. 4-10 parametresi 2 olarak ayarlıydı 0'a çektiğim zaman bir değişiklik olmadı. Motor boşta iken bile 0.8Hz değerlerinde mil saat yönünün tersine dönüyor. Sürücü çıkışındaki U,V,W , motor bağlantı kutusunda U1,V1,W1 karşılık gelecek şekilde bağlanmıştır yani normalde motor saat yönünde çalışıyor. Eğer sorun 4-10 parametresini 0'a ayarlayarak çözülseydi motor bu kez normal frekans değerlerinde ters yöne döndürülmek istense dönmeyecekti. 4-10 parametresinin 0'a ayarlanması motorun ters yöne dönmesini engelliyor fakat 0.8Hz-1Hz çıkış frekansında yine de saat yönünün tersine dönmesini engellemiyor.

1-01 parametresi açıklamasında paralel bağlı motorlar veya özel motor uygulamaları yazıyor böyle bir durumum söz konusu omadığı için 1-01 parametresi 1(VVC+) seçili durumda. Bu parametreyi neden değiştirmek istediğinizi sormak istiyorum? Yine de değitirin derseniz değiştirip deneyeyim.

Ek olarak başka bir soru sormak istiyorum. Sürücü çıkışı U,V,W bağlantılarının motor bağlantı kutusundaki U1,V1,W1 karşılık olacak şekilde bağlantı yapıyorum. Normali bu şekilde diye düşünüyorum.Bu şekilde motor saat yönünde dönüyor. Sürücüde ayar yapmayıp sürücü çıkışındaki fazların yerini değiştirsem motor saat yönünün tersi yönünde dönüyor. Bunu yapmanın bir mahsuru var mı? Sonuç olarak motor fazlarından ikisinin yeri değişince motor ters dönüyor. Yoksa yön ayarı her zaman sürücü tarafında mı yapılmalıdır?

İlginiz için teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,603
Son üye
devrim25

Yeni konular

Geri
Üst