dünya çevre günü TEMİZ ELEKTRİK.

uzman01

Üye
Katılım
12 Tem 2008
Mesajlar
41
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar dun dunya cevre günüydü
sayın cevre orman bakanımız acıklama yaptı ve pilleri geri dönuşum olarak toplama merkezi olarak eczaneler görev aldılar.
ben forumda daha evel yine sormuştum atık trafo yağları ki bunlar pcb kansorojen malzeme ihtiva ederler bunlar ne zaman kurnaz trafo fabrikalarının tekelinden kurtulacak ve yakılarak yokedilmesi izaydaş tarafından yakılması esnasında sera gazını daha ne kadar sureyle atmosferi kirletecekler.
bu yaglar işi bozuk kamyon şöförlerinin mazot olarak depolarında yakılmasından ne zaman kurtulacak bizler çevreye olan saygısızlıgımıza artık bır son vermeli deilmiyiz. ve daha da önemlisi hemen herkesin mahallelerinde bulunan 20 25 yıllık eski her tarafı tamir görmüş trafolardan kurtulmalıyız bu trafoların artık hemen her taradı pcb içeren hale gelmiştir. ne has bu konuda bir adım atıldı ve bakanlık düzeyinde 2025 e kadar tamamı deiştirileceği yasalaştı.
sayın ilgili ve yetkililerimiz bizlere temiz elektrik satmakla geleceğimize yatırım yapmalıdırlar.
bu konuya birşeyler ilave etmek isteyen arkadaşların yorumlarını bekliyorum ..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Suyu ayrıştırarak hidrojenle çalışan araç buldular. Tesla uzun seneler önce kablosuz enerji iletimini bulmuş. Bu ve buna benzer mucitlere hesaplarına buluşlarına ne oldu? Neden uygulamaya geçirilmedi? Neden örtbas edildi?
Cevap belli arkadaşlar çarklar dünyada çok büyüktür, para babalarının ve dünya ekonomisini elinde bulunduran kitlenin rant ve çıkarına ters düşen her oluşum engellenir yok edilir. Kaçınılmaz bir olaydır. Tek çözümü böyle büyük çapta dönen bir çarkı ancak büyük bir taş durdurabilir.Minik birer taşlar olarak birleşip kaya gibi olmadıktan sonra (ki bunun olması (bizim şuanki toplum yapımızda) mümkün olması nerdeyse imkansız) bu çark durmaz döneeeer durur...
 
Son düzenleme:
Ne oldu uzman arkadaşım bu trafo yağları ne olacak hakikaten..?
türkiye'de milyon tonlarca trafo yağı var.
Eyyvaahh hepimiz kanser olacağız. En başta sen.
Çünkü yağın geri kazanımına inanamadın gitti.
Sana birsürü link verdim incele diye, biz bu işi yapıyoruz diye.
Bu trafo yağları ne olacak biliyor musun arkadaşım? Hepsi araçlarda yakılarak atmosfere salınacak yada çimento fabrikaları yakarak atmosfere salacak yada kanalizasyona dökülerek doğaya salınacak yada izaydaş bir şekilde zengin olacak.
Merak etme biz bu yağların geri dönüşümünü yapmayacağız, gelip yurtdışından yapacaklar.
Yabancı sermaye zengin olacak.
Sen ise kanser. Kaçış yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst