dört renk kablo

ilhan1907

Üye
Katılım
28 Ocak 2018
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
52
Merhaba, tavanda 4 renk kablo mevcut,2 kahverengi,1 mavi ve 1 sarı-yeşil olmak üzere,bağlamak isrediğim duyun 2 kablosu var,denemelerim başarılı olmadı,yardım bekliyorum,teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • WP_20180128_002.jpg
    WP_20180128_002.jpg
    284.2 KB · Görüntüleme: 43
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
2 faz 1 nötr 1 toprak var galiba.

2 tane fazda ikili anahtar için.Bazı avizelerde tüm lambaları aynı anda yakmayıp ikiye ayırırlar bu iki fazda anahtardan gelen fazlar olsa gerek.Duvarda ikili anahtar olmalı bunun için.

Eğer tekli anahtarda kullanacaksanız yada avize tek anahtarla aydınlatacak biçimde ise fazın birini kullanıp o fazın ucunu anahtardan kontrol etmelisiniz.
 
evet anahtar 2 li kahverengilerin ikisinde de elektrik var,nasıl bağladımsa olmadı lamba yanmıyor,ampul ve duyu diğer tarafta test ettim,sağlam.
 
Anlıyorsanız buatı açıp kabloları tespit edin 2 faz olduğuna göre notr kablosunda sıkıntı var gidermek gerek. Cevap hayır ise elektrikçi çağırın.
 
Duyun bir ucuna Mavi (nötr olması lazım) diğer ucuna da kahverengilerden (faz) birini bağlayacaksınız.Avizede sarı-yeşil toprak çıkışı varsa onuda sarı-yeşile bağlayacaksınız.

Fazı (kahverengi) bağlamadan önce anahtardan bir tanesini açık konuma getirip kontrol kalemi ile hangi kahverengi kabloya elektrik geldiğine bakın ,sonra onu bağlayın.

Eğer yinede çalışmıyorsa anahtarı söküp bakmalısınız bağlantıları doğru mu diye.

Tabi @by lent 'in dediği gibi anlamıyorsanız bir elektrikçi çağırın.5 dakikada hal eder elektrikçi sizin hayatınızı tehlikeye atmanıza değmez.
 
ilginiz için teşekkür ederim,deneyip olmazsa elektrikçi ile sorunu çözeceğiz.
 
arkadaslar selam..drekten gelen kablo niye 4 tane olur biri toprak sari yesil ve mavi siyah kahverengi olarak dort kablo var aciklamasi nedir bu kablolarin benim bildigim 3 kablo olmasi gerekiyo 4 dude sigortaya bagli tesekurler
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst