Dönen cismi(metal bir tekerlek) takip etmede sorun

fgfm

Üye
Katılım
17 Mar 2008
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
47
Arkadaşlar öncelikle herkeze selam.Benim sıkıntım dönen tekerlek üzerine yerleştirilmiş metali takip eden sensör var.Bu tekerlek tam sensör görürken arıza açarsa dönmenin durduğunu nasıl anlarız bana yardımcı olurmusunuz.Şimdiden teşekkürler.
 
Konuyu yeterince açıklamamışsınız.
Anladığım kadarı ile dönen bir cismin döndüğünü veya dönmeyi kestiğini anlamak istiyorsunuz.

Bunun için dönen cisim önüne tuttuğunuz proximity size bir akım veya ve frekans sunar.Ona uygun bir röle ile bunu sizin belirlediğiniz sınırlar içinde kalıyorsa çıkışı 1 yapar.

Bu görevi yapan röleler piyasada mevcuttur.
 
Tekerleğin tek noktasından sensörü kontrol ettiğinden;sensör gördükten hemen sonra sorun yaşamamak için ne yaplıyım ise tekerleğe taktığın metale sensörü görmesi için parça eklemen.Plc'ye okutacaksan programı yeniden yazacaksın.Otomatik kumanda da ise zaman rölesi kullanabilirsin.
 
arkadaşlar konuyu anlamışsınız benim bu metal tam sensörün üzerinde arıza yaparsa bu sorunu nasıl giderebilirim.>Yani sensörü tetikleyen metal tam sensörün önünde arıza yaparsa ne yapmalıyım benim sıkıntım bu.Yorumlarınız
için teşekkür ederim.
 
arkadaşım silent59 arkadaşın dediği gibi devir takipçileri var.bu ayarladığın hızın altında koruma yapar.önünde demir kalsada farketmez.önemli olan devir sayısıdır.metal sensörü kullanacagına devir takipçisini kullan daha rahat olur.

iyi çalışmalar....
 
arkadaşlar gerekli açıklamaları yapmışlar,

ya zaman rölesi kullanarak sinyal zamanı kadar tetikleme vereceksin,(belirlenen zamanda sinyal gelmezse röle çıkışı verecek),

hız bekçisi olacak( istenilen devirden daha düşük devir olduğunda sinyal çıkısı alacaksın),

plc kullanıyorsan ona göre program yazacaksın.(sensör sinyal verme zamanı örn. 1 sn ise 1 sn den fazla süre sinyal çıkışı alıyorsan çıkış vererek sinyal albilirsin)

kolay gelsin
 
-----Arkadaşlar anladığım kadarıyla fgfm arkadaşımızın hız bekçisi düzeneği zaten var onun sormuş olduğu eğer metal hız bekçisi sensörün önündeyken tekerlek durursa durduğunu nasıl anlarım diyor.
-----Sevgili fgfm kardeşim bazı hız bekçileri frekans kontrollü, bazıları ise gecikmeli çalışan endüktif sensör şeklindedir. Eğer seninki Frekans kontollü ise sorun yok durduğunu yine amlarsın, Yok eğer Gecikmeli Endüktif sensör şeklinde ise o zaman bir tane sensör daha alıp alıp başka bir noktaya yerleştireceksin. Eğer Metal birinin önünde durursa diğerinin önünden ayarlanan süre sonunda geçmediğinde uyarı verecektir. yada o sensörü söküp frekans kontrollü bir tane takabilirsin. Ben aşağıya örnek bir tane veriyorum. Başka Markalarında var.

| .. M e f a Sensör .. | Özel Sensörler ..
 
"bu ayarladığın hızın altında koruma yapar.önünde demir kalsada farketmez.önemli olan devir sayısıdır"
arkadaşım zaten bizde öyle demiştik.ama soruyu soran arkadaştan bir yanıt alamadık.
iyi çalışmalar....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,263
Mesajlar
916,290
Kullanıcılar
450,084
Son üye
İsmail0003

Yeni konular

Geri
Üst