creative 5+1 ses sisteminin +1 i çalışmamaya başladı

kokomuro

Üye
Katılım
18 Eki 2014
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
33
creative 5+1 ses sisteminin +1 i çalışmıyor ne ses ne de bass alabiliorum ondan 5 küçük hoparlör çalışıyor ama neden kaynaklanıyor olabilir nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz ?

şimdiden teşekkürler..
 
aynı problemi yaşıyorum,yeni konu açıyordum fakat konuyu görünce açmadım.

kablomda temassızlık yok.

98f64989f78f5e87adc74fa67dc2db95.jpg


4db6fd35b9881d3a465fcfa0f8e054ba.jpg


bass level hiç tepki vermiyor. bass veren hoparlörü koruyucuyu açarak kontrol ettim. içini sökmedim. ne yapabiliriz?

5314152_b49e628[1].jpg

girişler yeşil siyah turuncu, bi de aux olarak tek stereo girişi var. auxtan giriyorum, üç kablo olarak giriyorum her türlü bass yok.

ben kayserideyim. yaparım diyen usta olursa gönderebilirim.
 
creative 5+1 ses sisteminin +1 i çalışmıyor ne ses ne de bass alabiliorum ondan 5 küçük hoparlör çalışıyor ama neden kaynaklanıyor olabilir nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz ?

şimdiden teşekkürler..

+1 yani bas hoparlörün sürücüsü diğer hoparlör sürücülerinden bağımsız çalışır.Dolayısıyla bas hoparlör sürücü devresini kontrol edin,besleme voltajı var mı,entegre ayaklarına dokunduğunuzda zırıltı şeklinde ses geliyor mu,bunları denedikten sonra ses alamıyorsanız sürücü entegre bozulmuş olabilir.Değiştirmeden bozuk olup olmadığını anlamanız çok zor.Kolay gelsin.
 
Hakan bey olayı çok güzel özetlemiş. bunlara ek olarakta genellikle bu tip devrelerin bas entegreleri dikey sıralı bacak ve soğutucuya tutturulmuş vaziyette oluyor entegre kond. deşarj edip bacaklarında soğuk lehim taraması yapmanızı tavsiye ederim(tabiki besleme voltajlarınız düzenli ise)
 
kendim için yeni bir tanışma başlığı açsam iyi olacak. Arkadaşlar bende elektronik bilgisi yok. baba mesleğim su tesisat ve ufak tefek beyaz eşya tamiri, kablo kopuğu, ufak lehimler, sök tak temizle vb dışında elektronik bilgim yok. çok hevesli olsam da teorik bilgi yok. yine de elektrik okuyan lise öğrencisine basit bir motor düzeniğini baştan ben kurdum :)

benim esas isteğim üstte belirttiğim gibi yapmak isteyen bir usta olursa göndermek. kurcalasam da yapamayacağım.

sistemin manevi değeri var. forum yardımlaşması ile bir abim göndermişti. kendisi vefat etti. tamir edip kullanmak istiyorum.

Asus zenfone 6
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,833
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst