Cep telefonu ile evdeki aletleri yönetme

Ciko Sen

Üye
Katılım
14 Eki 2008
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Örneğin; cep telefonundan ev telefonunu veya bir başka cep telefonunu arayacağım örneğin 1 tuşuna bastığımda kombi çalışacak 2ye bastığımda çiçekler sulanacak tarzında birşeyi nasıl yapabiliriz..Aslında daha ziyade cep telefonunu evdeki(cep) telefonu aradığımızda bastığımız tuşlara göre evdeki elemanları nasıl yönetebiliriz, yukarıdakiler örnek olduğu için değişebilirde yani bunun bi aleti veya devresi vs. var mıdır ?
Teşekkür ederim :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sn. Ciko Sen

* Bahsettiğiniz işlemleri gerçekleştiren birçok cihaz piyasada bulunmaktadır. Ev otomasyonunun dışında tarımda ve daha birçok sektörde kullanılmaktadır. Tabii ki, bu cihazlar hazır vaziyettedir. İnternet aracılığı ile ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
selam arkadaslar telefonla uzakta kumanda edilmede bircok hazr devreler var piyasada ve mükemmel calısıyorlar aradıgınız tüm kumanda devrelerini burada bulabilirsiniz http://www.nefer.com.tr/telkum.html herkese kolay gelsin
 
tam olarak ne yapmak istedigini anlat bahsettigin konuyu elektriksel devrelerlemi yoksa elektronik devrelerlemi cozmek istiyorsun
 
evde sabıt telefon varsa kontrol edeceğın cıhazlara hukmedebılırsın telefondan dtmf tonuyla ıstedığın gıbı şifre gırer hangı cıhazı açıp hangısını kapatacağına uzaktan yapabılırsın
 
benım piyasaya surduğum gursu kontrol sistemı herturlu elektrıklı cıhazı uzaktan açıp kapatabılırsın ;Dbu arada kendı ürünümün reklamını yapmış olayım
 
Merhaba arkadaşım istersen bu konu ile ilgili bir çok data var. Verebilirim. Sistemi tasarlaman için tek gereken biraz PIC bilgin ve biraz PIC basic bilmen. Gerisi cok kolay.
 
arkadaşlar bende aynı konuda bitirme ödevi aldım. internette benzerleri çok var ama bunların yazılımını nasıl yapıyoruz. yani kombi yi kontrol etmeyle bahçe sulatmanın programı bir değil heralde bunları nasıl yazacağız.
 
Elektroniğe yeni başladığım 2002 yıllarında telefonla kontrol hayalimdi. Uzun uğraşlardan sonra basit bir sistem olmadığına kanaat getirerek; farklı bir yoldan hedefime yaklaşmayı denedim. Oda oldu başardım. Bende internette bir çok örnekleriyle karşılaştım. Kimisi lamba kimisi kapı otomatiği açıyor. Ama amacınıza uygun bir yazılım bulmak her seferinde dert oluyor. Yada işin hamallığıyla uğraşıp hazırda olan devreye kendiniz bişiler katmanız gerekiyor. İnanın sonradan bişiler katmak devreyi tasarlamaktan daha zor, karmaşık bir yol. Bilmiyorum içinizde PIC ailesizle tanışan varmı? Ama bu iş için en protik yol PIC kullanmak. Bunun yanı sırada PIC'i programlamak için Kolay anlaşılır bir dil olan PICProbasic öğrenmek. PICProbasic ile yapılmış bir çok devre yazılımı var. Nette örnekler bol. Kolaylıkla öğrenilebilecek bir yazılım dili. Öğrenmek isteyen arkadaşlarada elimden geldiği kadarıyla yardım edebilirim. "Ben şu devre için yazılım istiyorum. Yazarmısın diye sormamak şartıyla...!"
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst