CCS'de Simulasyon hatası

Katılım
6 Eki 2012
Mesajlar
9
Puanları
1
merhaba arkadaşlar. çizgi izleyen robot yapıyorum. malzemeleri sipariş ettim devreleri kurup çalıştıracağım ancak programı yazıp proteusta simülasyon yaparken hata alıyorum. picin a pinlerine 4 adet cny70 bağladım ancak simulasyonda olar çalımadığı için pot ile 5 veya 0 volt veriyorum. tek pine 5 volt verince sıkıntı yok çalışıyor. ancak 2 pine biren 5 volt verince hata veriyor. sizde sorun nerde? devrenin ve sorunun resmi ekte. şididen teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

  • devre.GIF
    devre.GIF
    235.3 KB · Görüntüleme: 11
  • hata.GIF
    hata.GIF
    13.6 KB · Görüntüleme: 8
Merhaba. CPU' lu sorun simulasyon hızının gerçek zamanla uyuşmadığı yönünde ama simülasyonun çalışması lazım. Buton uygulamalarında olduğu gibi 5V'u pinlere 220R üzerinden vererek deneyiniz. Bu arada CNY70'leri direk mi bağlayacaksınız yoksa kararsızlığı azaltmak için 74HC14 gibi bir eleman kullanacak mısınız?
 
74hc14 ile bağlayacağım ancak simulasyonda böyle bir sıkıntı olunca denemedim. bir de sizin dediğiniz gibi deneyelim.
 
yine aynısı oluyor maalesef. kodla alakası olabilir mi?
 
kullandığın portun analog girişlerini kapattın mı? portu giriş olarak yönlendirdin mi? birde neden pot ile deneme yapıyorsun? switch yada buton tarzında dene simülasyonda bunlara ek olarak duruma göre pull up ya da pull down dirençlerini de ekle kodu görmeden kod parçacığına yorum yapamayız malesef üstad.
 
ilk başta acaba pinlere gelen voltla mı alakalı durum diye pot kullanmıştım ancak sonradan butonlu yaptım sorun değişmedi.

edit: programda 16f877 kullnıp simülasyonda 16f877a kullanınca sıkıntı oluyormuş demekki :) sonradan farkettim düzeltince düzeldi. arkadaşlar kusura bakmayın yordum sizide.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,611
Mesajlar
919,017
Kullanıcılar
450,614
Son üye
goktug59

Yeni konular

Geri
Üst