Call Subroutine Komutu Yardım

ahmet5454

Üye
Katılım
15 Mar 2009
Mesajlar
62
Puanları
1
Yaş
43
Selam arkadaşlar call subroutine komutu nedir nasıl kullanlır ilgili örnek ve açıklama yapabilecek arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
call subroutine bu komutu uzak doğu plclerinde kullandım. subrutine olarak tanımladığın porgram parçacıklarını çağırdığın yerde koşturmak için kullanılır. call subroutine programının adresi ve subroutine numarasını kullanarak çağırırsın. örneğin
Ecall h0001 0
h0001 hazırladığın subroutine programın id'si
0 ise subtroutine numarsı
 
İlginiz için çok teşekkür ediyorum arkadaşlar fakat pek anlayamadım alt program çağırmak için kullanılıyor fakat ben epey bir yazılım inceledim şunu anlayamadım alt program çağırma ihtiyacı neden duyuluyor yani amacı nedir?
 
Alt programları kullanmak programı daha yapısal kılar, yani tüm programı isterseniz tek networktede yazabilirsiniz ama arıza bulma ve program takibi zorlaşacaktır.
Örneğin; manual mod için bir alt program, otomatik için başka bir alt program, çıkışlar, alarmlar, oparatör panel işlemleri, matematiksel hesaplamalar için ayrı ayrı alt programlar kullanırsanız, programda arıza bulma, okunaklık artacaktır.
Sonra tüm programı taramak için hepsini ana programda ayrı ayrı ismini yazarak çağırmanız gerek yani sadece alt prog.lar yazmak yetmiyor, onları çağırmak çağrılan programların işletilmesini sağlar.

AnaPrg.PNG
 
Son düzenleme:
İlginiz için çok teşekkürler hocam acaba call subroutine komutu ile ilgili plc tarama zamanını hızlandırmak amacı ile kullanılıyor aynı zamanda diyebilirmiyiz?ve mümkünse S7200 için 2 veya 3 alt programlı bir demo program yazabilirmisiniz
 
subroutine de ya yardımcı program parçalarını yazar sırası gelince call ile çağırırsın ya da bir sistem farklı parçalardan oluşuyorsa onlara özel işletim programları yazarsın main de tümünü organize edersin, örneğin bir sistem seçme butonu ile manuel ya da otomatik çalışma şeklinde iki biçimde çalışıyorsa seçim işlemlerini main de programları ayrı ayrı subroutine de yazarsın, bu örneği ve başka örnekleri BURADAN bulabilirsin. kolay gelsin...
 
Ozurul hocam ilginiz için çok teşekkürler Ayrıca emeğinize sağlık demo program kafamdaki bir çok soruyu kaldırdı çok sağolun
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst