C# omron hakkında

hkn_blt

Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
1,160
Puanları
31
merhaba omron plc'lerde modbus üzerinden okuma ve yazma yapmak için c# da standart modbus kütüphanesi dışında özel bir kütüphane kullanmak gerekli midir ? Omronun haberleşme yapısı farklı diye biliyorum. Uygulama yapmış arkadaşlar cevap verebilir mi ?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Hayır, modbus rtu standart bir veri iletim protokolüdür siz sadece c# programını sorgu düzeninize göre apluke etmeniz yeterli olacaktır sorduğunuz adreslerden veriler gelecektir. Yapmanız gereken gelen dataları uygun ve gerekli yerlere yazdırmanız.
 
omron da modbus desteği yoktur modül kullanmanız gerekli ve modül kullandıktan sonra da plc yazılımından modbus için ekleme yapmanız gerekmektedir...Ama c# ile plc yi serial,TCP , fins gibi protokollerden haberleştirmek için yani veri okuyup yazmak için Multiway programını kullanmanız gerekmektedir...bu size plc nin hangi register ında değişiklik yapmak istiyorsanız sorgu komutu üretiyor komutu gönderdiğinizde dönen komut içerisinden veriyi ayıklamanız gerekiyor...
örnek bi uygulama paylaşmıştım ama benimki aynı mantık sadece platform labview...
------------------------
İncele : https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/labview-ile-omron-eth-fins-tcp-multiway-etn21-kullanarak-haberleşme.113908/

multiway : https://www.support-omron.fr/logiciels/multiway/produit.php?ref=multiway
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst