c/k ayarı

arkadaşlar barika br880 de ilk önce monofaze daha sonra trifaze kondansatörler bağlanıyor.ilk kademe mutlaka trifaze kondansatör bağlanacak diye birşey söz konusu değil.kademe sayısı 12,18 ve 24 kademe olarak mevcut ve menü içeriği de kodlamaya dayalı olduğu için kullanımı ve anlaşılması kolay bence...
ister türkiye de isterse yurt dışında kolaylıkla kullanılabilecek bir cihaz
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Entes rg3 12 c kondanstorlerİ hafizaya almadan gÜzel ÇaliŞiyor ama hafizaya alipta bellİ bİr zaman sonra ŞaŞiriyor İlgİlİ sorunla karŞilaŞan arkadaŞlar varsa yardimci olmalarini temennİ ederİm Şİmdİden teŞekÜr ederİm. :-\
 



yorumlarından dolayı arkadaşı tebrik ediyorum,son 3 gündür entes yetkilileri ile yoğun bir görüşme trafiğimiz var ve iinanıyorumki ilerideki günlerde şikayetler gittikçe artacak çünkü şu an cihaz yok satıyor ve cihazla ilgili sorunlar ortaya çıkmaya başladı
 
Arkadaşlar selam;
Benim ilk rölem merlin gerin r 12 idi.Sonra entes rg12cs kullandım.Şimdi de kael kullanıyorum.Hangisi daha doğru ölçer hangisi daha dayanıklıdır bilmem ama işlevsel olarak en güzeli BENCE entes ti
Her ne kadar kaelin rölesi de bunu sağlıyorsa da entesin rölesinde akım trafosu bağlantılarını düzeltme özelliği var.ters te bağlasanız düzeltiyor.Harmonikleri okyor.Hızlı.Teknik servis desteği çok iyi.
Bu benim görüşümdür.Kaelde de röle bir şeyler yapıyor ama ben anlayamıyorum.Anlayabilen varsa sevabına bana da anlatsın.Sözde ceza oranlarına göre çalışıyor.kendi ekranında ben şu anda kapasitif yazıyorum diyor.Ama sayaç indüktif.Ve madem ceza oranına göre şebekeyi indüktif ya da kapasitif yapacak.O zaman cosinüs fi değeri ne işe yarıyor?Mesela ben cos fi yi -0,97 yaptım diyelim.Bu kapasitif yüklenmem demek değil mi.yani sayacım kapasitif yazacak.kapasitif ceza sınırımı aştığımda ve indüktif çalışmam gerektiğinde devreden kondansatör çıkaracak ve indüktif yükleneceğim.O zaman bu -0,97 cosinüs fi ne olacak.Yanlış anlamayınız kaeli kötülemiyorum şu anda.Zaten beğenmesem kullanmam.Mantığını anlamadım ve anlayan bilen varsa belki anlatır diye yazıyorum.
bu arada entes röle (kael de öyle) kondansatör sıralamasını baz almıyor.Güçleri hesaplıyor ve ne kadar gerekirse o kademeleri alıyor.Fakat ilk kademeye en küçük değil büyük bir kondansatör grubu bağlanması gerekiyor.Bana bunu teknik servis söyledi.
iyi çalışmalar
 
Değerli arkadaşlar bir konuda yatırım yaparken 2 kere düşünmek lazım. Bu yıl reaktif oranlar %20 ve %15. Gelecek yıl %15 ve %10'a düşürülecekti, düşürülmedi. Bu oranların 2009 yılında düşürülmeyecek olması vazgeçildiği anlamına gelmemektedir. TEDAŞ Genel Müdürlüğü ilerleyen yıllarda kademeli olarak reaktif oranları %5'lerin altına çekecektir. Bunu gözönünde bulundurarak en az 12-18 kademe kompanzasyon sistemleri kurma yoluna gidilmelidir.
 
Sayın durceylan'a katılıyorum. Tüm işletmelerimizin bu konuda, oran hedeflerini yüksek tutmalıdır. Olabildiğince max. düşürme konusunda analizlerini yapmalıdır. Ayrıca harmonik konusunun ülkemizde yeterince anlaşılmadığı kanaatindeyim. Bilinmediği için de malesef yeterli önem verilememektedir. İşletmelerizin durumlarına göre (harmonik oluşturan etmenler fazla ise), harmonik ölçüm yaptırılmalıdır.
Analiz yapmaktan hiçbir zaman zarar gelmez.
 
selam arkadaşlar benim sorum 5 kademe entes röle mevcut monofaze sistemde yük yokken devreye kondansatör alıyor ve 3 faz her alınan kondansatöre göre amper yükseliyor herhalde kesite yükleniyor acaba neler oluyor yardım edermısınız şimdiden teşekkurler
 
Sayın systems

Biraz daha ayrıntılı bilgi verir misiniz, nasıl yani, sisteminizde hiç yük yokken, devreye kondansatör mü girmekte ?
 
sayın systems sisteminizde sadece monofaze kondansatörler mi var? arkadaşımında dediği gibi sistemde yük yokken kondansatörleri mi devreye alıyor?
 
Selam
Yük yokken devreye kondansatör alıyorsa ilk önce cosq set değerine bakınız derim.Eğer kapasitif ayarlı ise bunu yapması normaldir.Eğer indüktir 1 e ayarlı ise(entes rölenin son çıkanında cos fi 1 değeri de indüktif ya da kapasitif tanımlanabiliyor) akım trafolarını kontrol etmenizi öneririm.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…