C++ da arayuz

arkdaslar form öğrenırken bende yenı bır baslayan olarak yanlıs sezmedıysem bı kac sey soylıyım; kullanıdıgımız kutuphanelerın platform bagımlılıgına bakın ayrıca kutuphanenın kullanıslı olup olmadıgını vede guc bır yapısı var mı arastırın derım, piyasada benım bıldıgım sunlar FOX-TOOLKIT, Qt-GUI, wxWidget, Gnome, Vogel, windows.h bu hangı kutuphaneye aıtse, MFC, FKTK mı bırde ole bırsey vardı tam hatırlamıyorum adını bıraz daha arastırısanız
haklarında daha detaylı bılgı edınebılırsınız. GUI ile programlamaya baslarken kutuphanelerını arastırın, pat dıye dalarsanız benım gıbı kutuphanenın ıcınde kaybolabılırsınız. arastırın en azında bı yerınden baslayın ıyı olan kotu olan farketmez mantıkları aynı sayılır herkese kolay gelsın?
 
öncelikle herkeze merhaba;

bende dev-c++ ı kullanıyorum benim nasıl görsellik katmam gerekir yaptığım programlara.

şimdikten yardımcı olanlara teşekür ettim. ;)

herhangi bir program yazın, koşun. bu durumda karşımıza output ekranı "siyah ekran" çıksın , işte alt tarafta yani simge durumunda açılan pencere gösteriliyor ya işte ona sağ tık yapın varsayılanlar diye bir seçenek var. onu tıkladığınızda görsellikle ilgili seçenekleri değiştirebilirsiniz... ben o şekilde değişiklikler yapabiliyorum... :)
 
c++ da dev yada borlanda ile görsel arayüz yok visiual c++ da var oda console application değil form application açtığında işe yarıyor. Yani en azından ben böyle öğrendim :)
 
teşekkürler kardeşim
 
Borland C++ hangi versionunu kullandığına göre değişir.

Daha fazla görsellik için vb,c# (microsoft) ya da delphi / freepascal lazarus kullanabilirsiniz
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,851
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst