Çizgi İzleyen Robot Yapımı

PIC_achu

Üye
Katılım
13 Ocak 2008
Mesajlar
446
Puanları
1
Yaş
34
buyurun arkadaşlar çizgi izleyen robotlarla ilgili kaynak
umarım yararı olur


Tanımı ve Çalışma Prensibi

Çizgi izleyen robot, adından da anlaşıldığı üzere, renk farkından faydalanarak bir çizgiyi takip eden robot çeşididir. Bu robot, endüstriyel alanlarda çok faydalı olabilecek bir robottur. Eğer sürekli bir yerden diğer bir yere mal götürülüyorsa, bu işi otonom olarak bir robota yaptırmak hem işleri hızlandıracak hem de ihtiyaç duyulan iş gücünü azaltacaktır. Bu sistemi kurabilmek için ise yapılması gereken tek şey robotun gitmesi gereken güzergâha bir çizgi çizmek.


tabii yorumları da bekliyorum... ;)
 

Ekli dosyalar

  • robotik_1.rar
    715.7 KB · Görüntüleme: 1
teşekkürler paylaşım için saol en azından fikir sahibi oldum
 
gerçekten bravo böyle bilgiler bulmak çok zor, paylaşım için teşekkürler.
 
Sn. PIC_achu,

Güzel paylaşımınız için öncelikle teşekkür ederim. Bu projeyi yapan arkadaşların da ellerine sağlık diyelim. Ben de benzer bir uygulama üzerine çalışıyorum. Biraz daha kompleks olsa da bana yön vereceğinden eminim. Saygılarımı sunar, iyi çalışmalar dilerim..
 
paylaşımlar sürecektir .Kendi projelerimi de ilerde paylaşmayı düşünüyorum .önce patentini alayım değil mi? :)
 
slm arkadaslar gercekten yardımınıza ıhtıyacım var ç ben kazakıstanda okuyorum bana plc ıle 2 servo motoru kontrol etme konusu verildi, nisanin sonuna kadar yetistirmem lazim cok acele plc ile servo motor kontrolu yapan hazir program felan varsa dokumanlar yadimci olursaniz cok sevinirim ,simdiden hepinize tesekkur ediyorum.
 
hocam verdiğiniz belgelerden güzel dökümanlara ulaştım çok teşekkür ederim baya işe yarayacak bilgiler var arkadaşlar robotlarla ve pic lerle ilgilenen arkadaşlar...


ODTÜ Robot Topluluğu
 
güzel kaynaklar sağolun..projemde cny70 kullanmaya karar verdim bu dökümanı okuyunca..çizgi robot yapmadım ama işime yarayacaktır bu sensör
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst