buz makinesi motoru

Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Bu motorlar genelde fan pomp a olarak kullanılıyor yanlışım yoksa düşük tork üretir.
 
Tam tersine yuksek bi torku var sanziman var ustunde8l
 
Selam
Tam olarak resimde göremedim ama eğer kutup ayaklarında bakır bilezik varsa Bu motor gölge kutuplu tabir edilen motordur.Yardımcı sargısı yoktur.İki yönlü çalıştıramazsınız.
 
Son düzenleme:
malesef çift yönlü dönmez. gugulimonata arkadaşa katılıyorum
 

Merhaba.Sözünü ettiğiniz motor gölge kutuplu (Yardımcı sargı görevini küçük bakır bilezikler,bu stator üzerinde açılan oyuklarda kısa devreli olarak da yer alarak gerçekleştirir.) çok verimli olmayan,ama küçük güçteki uygulamalarda (Buz makinesi,narenciye sıkma,çamaşır makinesi su boşaltım motoru,vb.) verimsizliğine rağmen çok tercih edilen,tek bir 220 vac sargısı üzerinde bulunan monofaze (Tek fazlı) bir asenkron motordur. Normalde devir yönü devamlı olarak da sabittir,değiştirilemez.Devir yönünü değiştirmek için rotor (Sincap kafesli) bu stator içinde ters çevrilir.Kolay gelsin.

http://www.frmtr.com/fizik-kimya/894251-bir-fazli-asenkron-motorlar.html
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…