butonlar

elk_54

Üye
Katılım
26 Eyl 2010
Mesajlar
121
Puanları
1
sayın ustalar mühürlemeli çalışan ileri geri motor var ileri basınca ileri geri basınca geri çalışıyor butonları küf tutmuş bende değiştirdim çalışıyor ama durmuyor onun butonları emas içinde yay var sonra onu taktım düzeldi normal butonla olmuyor neden teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
arkadaşım kalıcı tip buton kullanmışsın(eski butonların içinde yay var diyorsun).Senin devrende stop butonu mühürlleme kontağına seri start butonuna paralel bağlı ise sen butona bastığında kalıcı tip olduğu için kontakları kapalı kalır ve stop butonuna bassan bile enerji start butonu üzerinden geçecektir.Eskilerini taktığında ani temaslı olduğu için elini çektiğinde start butonunun kontakları açılır.Mühürleme olduğu için enerji stop butonu ve mühürleme kontağından geçer stoba bastığında stop butonunun kontakları açlır ve motor durur.Senin yazdıklarından bu çıkıyor eğer farklı bir durum varsa farklı bir yorumda yapılabilir.
 
normal bir butonda basmadığın anda üstteki 1 çift kontaklar kapalı vaziyette.alttaki kontak ise açık durumdadır.butona bastığında ise tam tersi pozisyon oluşur yani üstteki kontaklar açar alttaki kontaklar kapanır.işt bu özellikleri taşıyan buton kullanmalısın.pushButton da denir.
 
emasın ikili vinç butonundan söküp kullandım oldu normal start stop butonu olmadı değerli ustalarım.
 
yeğenim her start stop butonu olur ama senin gözünden kaçan mutlaka 1 şey varrrr.:))
start stop butonun görevi bir an kontak kapatır veya kapalı kontağı açar.hepsi bu.sonuçta o kontaklar metaldir ve elektrik akımını iletir.olmaz diye bir şey yok.sana yakın olsam sorununu daha yakından görür beraber çözerdik.saygılar.
 
saydıdeğer ustam yani normal start stop butonu kullansamda devre olurdu diyosun o zaman ben bağlayamadım.
 
mutlaka bir yerde bağlantı hatası var.mühürleme noktasına dikkat et bence
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,149
Kullanıcılar
450,052
Son üye
Fatihkaya00

Yeni konular

Geri
Üst