Bulanık Kontrol Algoritması ve Bir Quadrotor için Bulanık Kontrolcü Tasarımı

Hey riad

There is another way to calculate PID constant on Simulink. There is a toolbox,Response Optimization, that you can set your output signal specifications(settling time rise time, % overshoot etc) then, the algorithms runs and found the sufficient constants. If your model is stable, it works excellent and no take lots of time. But if the system is unstable, then you can make effort to found them.

Good Luck
merhaba Lycaon
THANK YOU for répence
Another question for the command in Figure 2.1
how you calculate the constant k and kd and kp for this system (nonlinear)
good luck
 
hocam tezinizdeki matlab kodlarını tasarladığınız simulink modelden hazır olarak mı elde ediliyor yoksa belli bir algoritmaya göre kendiniz mi yazdınız.
 
tezdeki matlab kodları, bulanık kontrol teorisine göre çıkış verebilecek birer algoritma olarak yazıldı. matlabdeki hazır bulanık kontrolcü bloğu yerine benzer işlevi gören bu algoritmalar kullanıldı.
 
teşekkür ederim böyle bir paylaşım için. yalnız size bir sorum olacaktı. Bende kendimce bişeyler yapmaya çalışıyorum ama kullanacağım motorlara karar veremedim. Eğer hangi tür motor kullanabileceğim hakkında fikir verebilirseniz çok memnun olurum. Yani önemli olan ne kadar akım çeken ve kaç voltla çalışan motorlar kullanmam gerek.
 
Çok güzel bir çalışma olmuş, tebrik eder başarılarının devamını dilerim.
 
arkadaşlar bana çok basitte olsa yapay zeka delphi ile yazılmış bir uygulama örneği gönderebilir misiniz?şimdiden teşekkürler...
 
Paylaşımınız için teşekkürler, emeğinize sağlık.
 
is that the actuator is the command u1,2,3,4
(composed by u1,2,3,4 ?)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst